"Bit će teško, no vjerujem da ćemo uspjeti svi zajedno"
Piše: KKZadar.Net | Objavljeno 25.7.2009 u 13:46.
ZDNews.hr

Zdenko Mičić Foto: EZadar


S početkom u 11 sati i 30 minuta, danas je u Jazinama održana konferencija za novinare povodom imenovanja Zdenka Mičića novim direktorom KK Zadar. Mičić je u svom izlaganju kazao kako je svjestan svih izazova i poteškoća na koje klub nailazi te je dodao kako je spreman za nove i konkretne izazove.

- Ovo je odluka koju nije bilo lako donijeti, zahvaljujem se predsjedniku i svima u UO kluba koji su tu odluku donijeli jednoglasno. Podrška ne bi trebala biti upitna za težak posao koji nas očekuje. Prateći dosadašnji rad Uprave kluba i poteze koje su napravili vidi se jedan novi način rada i ponašanja unutar kluba i prema vani, mislim da mogu dati svoj doprinos. Ovo mi je prvi put u karijeri da se profesionalno bavim košarkom jer sam do sada taj posao radio isključivo volonterski uz drugu profesiju koju sam imao. Program koji sam predstavio bazira se na vlastitim iskustvima, na određenim saznanjima o KK Zadar i onome što se tu događa, isto tako i na bazi strateškog programa kluba koji je usvojen. To je koncept koji je na tragu onoga što je strateški zamišljeno i uz nekoliko pretpostavki koje svi znamo a te su da je KK Zadar za grad Zadar, građane i navijače sportska, tradicijska i kulturna vrijednost. U ovim teškim vremenima kada je i gospodarstvo u velikim problemima, vidimo da ni za sport nisu zlatna vremena, teško je bilo raditi prijašnjih godina, a teško će biti i u narednim.

Igrači ne pristaju na kresanje ugovora

Predsjednik kluba Dino Perović na novinarski upit o kresanju ugovora igračima kazao je kako klub ne nailazi na razumijevanje od strane igrača.

- Ne nailazimo baš na razumijevanje što se smanjenja ugovora igračima tiče, štoviše, mogu kazati da nailazimo na tvrdu podlogu. Ukoliko igrači ne prihvate kresanje ugovora, mi tu nemamo što, jer to je njihovo pravo. Što se trenera Zmage Sagadina tiče, kod njega smo naišli na razumijevanje – zaključio je Perović.
'Financijska kriza pogodila je sve klubove, pa tako i Zadar'

- Nema kluba u Hrvatskoj koji nije u teškoj financijskoj situaciji i svjestan sam svih odgovornosti i svih problema. Nadam se da će biti podrške od svih, pa i od vas novinara. U protekloj sezoni bilo je puno afera, priča i događaja, znamo svi što se lani događalo, znam da je sezona bila turbulentna. Ovaj klub je prevelika vrijednost za grad Zadar i niti jedan pojedinac ne može svoje osobne interese staviti ispred kluba. Moramo poštivati i legende zadarske košarke, tu legendarnu priču o zadarskoj košarci i nastaviti je dalje pričati s koljena na koljeno, jer nekoliko tisuća djece koja igraju košarku žele obući dres Zadra, i mislim da se više nikada ne bi smjelo dogoditi da u finalu prvenstva Hrvatske igraju 12 igrača a da ni jedan nije iz Zadra. Grad košarke mora nastaviti svoju priču, potencijala ima, imamo obećavajuću generaciju mladih igrača, radit će se puno na inkubatoru mladih, a trenerski kadar postoji.

'Publiku treba vratiti u dvoranu'

- Osobno ću dati podršku svakome tko klubu želi dobro. Operativni dio odgovornosti bit će najviše na meni. Publiku treba vratiti u dvoranu, znamo da je u proljeće bila lošija posjeta, euforija s početka sezone je splasnula, a i ljudi su bez novaca, u klubu shvaćaju realnost vremena u kojem živimo i napravit ćemo sve da u ovoj sezoni ostanemo u vrhu hrvatske košarke, i postavimo neke nove norme rada, ponašanja i odnosa i mislim da će to sve skupa dati jedan pozitivan obol.

'Suradnja s Borik Puntamikom bit će podignuta na novu razinu'

- Razgovarao sam s predsjednikom Dinom Perovićem i trenerom Zmagom Sagadinom i pokušat ćemo napraviti jedan most suradnje između dva zadarska prvoligaša. Nekoliko zadarskim mladih igrača sigurno će otići na posudbu u KK Borik Puntamika, gdje će kroz A-1 ligu stjecati iskustvo. Sljedeći tjedan na sastanku UO KK Borik Puntamika birat će se novi predsjednik, a u planu je i jedna prijateljska utakmica ova dva kluba, najvjerojatnije u Jazinama gdje će se nekoliko bivših igrača Borika, ali i bivših igrača Zadra oprostiti od košarke, mi ćemo se njima zahvaliti. Jedna smjena generacija će se u dogoditi u Boriku - za kraj će Mičić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.