Intervju s Ivanom Baturom, jednim od velikih mladih talenata zadarske košarke
Piše: Neven Jurjević | Objavljeno 20.7.2009 u 1:06.
ZDNews.hr

Ivan Batur Foto: FIBA (arhiva)


Zadarsko krilo, 202 centimetra visok igrač Ivan Batur je dobre igre pružao na Svjetskom prvenstvo u Novom Zelandu. Kaže da je zadovoljan svojim igrama, iako ne zabija puno koševa odrađuje svoj posao i više nego korektno, a ako još znamo da je Ivan rođen 1991., tj. mlađi od većine igrača na turniru godinu dana, njegove igre dobivaju još više na vrijednosti. No za njega je ekipa ispred svega, kaže da su odlična klapa i da kako dobro funkcioniraju na terenu toliko se dobro slažu i izvan košarkaških dvorana.

Ivanova statistika za reprezentaciju:

U-16, osvojeno 8. mjesto na Ep-u 15 koševa i 5.5 skokova
U-18, osvojeno 3. mjesto na EP-u 9 koševa, 2 skoka
U-19, osvojeno 3. mjesto na Sp-u 7.1 koševa, 3.2 skokova
Prvo komentar na osvojenu broncu?

- Presretan sam, presretna je cijela ekipa iako smo svi znali da posjedujemo kvalitetu za visoki plasman. Sjajna smo ekipa, igrali smo odličnu košarku, nedostajalo nam je malo sreće da prođemo u finale, ali to je sport. Imamo broncu sa Svjetskog prvenstva, to je neopisiva sreća...

O tvojoj igri na turniru?

- Mislim da sam dobro odigrao, odradio sam sve što je trener Kurtović od mene tražio. Nije na meni bilo da budem prvi strijelac ekipe, ono što je na meni bilo to sam i dosta dobro odradio, još jednom ću ponoviti da sam jako sretan što sam dio ove reprezentacije.

Nekoliko riječi o svojim suigračima Zadranima na Svjetskom?

- Toni je pokazao izuzetnu kvalitetu kao razigravač ali i kao koš igrač, Šime je stožerni igrač reprezentacije, čuvao je protivničke najkvalitetnije igrače ali i u napadu je imao prostora što je dobro iskorištavao. S Tonijem već dugi niz godina igram, sjajano se slažemo i „kužimo“ na terenu, tako reći igrački se u dušu znamo, a ni izvan terena nismo lošiji. On je motor ove ekipe, i bez njega neznam kako bi završili na ovom prvenstvu.

Gdje si i s koliko godina počeo?

- Počeo sam u školi košarke Prvi koš, kod trenera Umberta Piasevolija, kad sam imao 7 godina. Od trenera bih izdvojio Umberta i Uču u Prvom košu i u Zadru Rudija Tičinu i Roka Giergiu. U KK Zadar sam prešao kao predkadet u 7. razredu. Za peti rođendan sam dobio mali košić, i tako je sve počelo. Visio sam na njemu po cijele dane, a k tome dodajmo da sam rođen u gradu košarke i da mi je otac rijetko koju utakmicu Zadra propuštao, najlogičniji izbor je bila košarka.

U reprezentaciji nisi novi, prošao si već nekoliko turnira sa reprezentacijom?

- Istina, igrao sam za reprezentaciju U 16, kada je udarno godište bilo 91., još sam igrao za U 18 reprezentciju za 90. godište, sada ovo Svjetsko za 90., a sada ubrzo idem s Tonijem i Ivanom Mikulićem na Europsko prvenstvo za U18.

Kako usklađuješ školu i trening?

- Ide mi dobro, treninge nikako ne propuštam, a školu isto tako ne zapostavljam. Sad ću krenuti u 4. razred srednje škole Jurja Barakovića, i prolazim s 4. Koliko puno treniram, četvorka je i više nego dobra ocjena. U osovnu sam išao u Stanove i bio sam odličan učenik. I u osnovnoj i u srednjoj igram košarku za školu.

Čitaš li Zadarsport i što misliš o portalu?

- Naravno, redovito ga čitam, svakodnevno. Svaka čast na radu i trudu, portal je prva liga i samo nastavite tako – kazao je za kraj intervjua mladi Batur.

Neće biti lako...

Za seniorsku minutažu se tek treba izboriti, pred njim je još jedan turnir sa reprezentacijom i onda se vraća u Zadar, gdje se treba nametnuti treneru Zmagi Sagadinu. Vrlo radno ljeto, ali kao i nama drugima koji živimo za ovaj sport, ni radno ljeto nije problem. Svaka čast Ivane i samo naprijed, kao i svi drugi mladi zadarski igrači!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.