KLASA 49ER
Pavle Kostov i Petar Cupać 14. na SP-u
Piše: ZDS | Objavljeno 19.7.2009 u 13:45.
ZDNews.hr


Pavle Kostov i Petar Cupać zauzeli su 14. mjesto na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu klase 49er, koje se ovoga tjedna održalo na jezeru Garda u Italiji. I ovaj rezultat se savršeno uklopio u godinu rekorda za hrvatsko jedrenje, jer je ovo zasad najbolji plasman neke od hrvatskih posada na SP ove olimpijske klase.

Danas su odjedrena još dva plova, dakle ukupno 17. Pavle i Petar bili su danas 23. i 11. Petar Cupać: „Kvalifikacije smo odlično odjedrili, u finalu je sve dobro krenulo, međutim jučer i danas nam je nedostajalo malo više iskustva po ovako jakom vjetru. I danas je prašilo kao i jučer. Kući nemamo baš prigode često trenirati po tako jakom vjetru i to je ono na čemu moramo poraditi, dakle više sigurnosti pri jedrenju s vjetrom jačim od 20 čvorova. S rezultatom smo više nego zadovoljni, ovo je veliki korak naprijed za nas. Ove sezone ustalili smo se u 15 najboljih na svijetu i sa zadovoljstvom ćemo nositi CRO 14 na jedru do idućeg Svjetskog prvenstva.“ U klasi 49er uobičajeno je da posada kao broj na jedru ima svoj plasman sa zadnjeg SP.

Kostov/Cupać neće dugo nositi isti broj na jedru, jer je SP 2010. godine već u siječnju na Bahamima, nakon čega će se flota 49er-a na SP ponovno okupiti tek u prosincu 2011. godine u australskom Perthu. U predolimpijskoj godini Perth će biti domaćin Svjetskog prvenstva svih olimpijskih klasa istovremeno. Oko 1500 jedriličara iz preko 70 zemalja svijeta lovit će u Perthu 75% mjesta rezerviranih za jedrenje na OI 2012.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.