U20: Vragović odličan, nedovoljno za Ukrajinu
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 17.7.2009 u 21:37.
ZDNews.hr


Karlo Vragović je s 30 poena odigrao odličnu utakmicu u drugom kolu U20 EP, no ni to nije pomoglo da upišemo pobjedu protiv odlične Ukrajine (86:79). Naši su tri četrvtine kontrolirali rezultat, no odlična igra Ukrajinaca u posljednjoj dionici (24:12), bila je dovoljna za naš prvi prvi poraz na U20 prvenstvu.

Naši baš kao i protiv Njemačke nisu sjajno otvorili utakmicu pa čitavi dio prve četvrtine provode u rezultatskom zaostatku. Vragović je košem za 22:18 postavio dvije sekunde prije kraja rezultat prve dionice, a tim poenom je ujedno i najavio svoju odličnu igru u drugom periodu u kojem mu se priključio odlični Antonio Oštrić.

Oštrić i Vragović su kombinirano postigli 23 od naših 28 poena u drugoj četvrtini, pa naši na odmor odlaze sa zadovoljavajućih +2 (44:46).

Spomenuti dvojac u kombinaciji s Marijem Hajdićem kreira mini-seriju 6-0 sredinom trećeg perioda kojom naši dolaze na do tada najvećih +9 (48:57). Ukrajinci se preko Andriyja Novikova i Stanislava Tymofeyenka vrlo brzo vraćaju u utakmicu, no samo na kratko jer naši minutu do kraja pretposljednjeg quartera imaju obećavajućih +10 (57:67).

Iako u dobroj situaciji naši nakon toga jednostavno padaju u igri, čemu je vjerojatno pomogla i kratka klupa, pa Ukrajinci rade seriju 14-0, kojom potpuno preokreću rezultat i utakmicu u svoju korist (71:67).

Izabranici Darka Kuncea čine sve u posljednjih nekoliko minuta utakmice da se izvuku i dohvate pobjedu, a posljednji tračak nade ulio je Vragović koji s dva poena i dodatnim bacanjem minutu prije kraja smanjuje zaostatak na -4 (83:79). Nažalost po nas, Novikov u idućem napadu ubacuje tricu za 86:79, što je na kraju i bio konačni rezultat utakmice.

Vragović je s 30 poena bio najbolji u našim redovima. Oštrić ga je pratio u prvom poluvremenu, no u nastavku je dodao još samo dva poena (ukupno 13), dok Bogdanović nije ponovio razinu iz prve utakmice, ali je svejedno dodao 11 poena uz pet skokova. Ukrajince je predvodio Denys Lukashov s 22 poena, dok je Tymofeyenko upisao 17 uz 11 skokova.

Naši će bez obzira na ishod današnje druge utakmice u našoj skupini (Srbija - Njemačka) sami sutra protiv Srbije odlučivati o svojoj sudbini. Ukrajinci su ovom pobjedom napravili veliki korak prema drugom krugu.

Ukrajina - Hrvatska 86:79 (22:18, 22:28, 18:21, 24:12)

Ukrajina: Tonchenko 7, Dmytrenko, Larin, Lukashov 22, Chygrynov 5, Shchepkin 15, Novikov 14, Otverchenko, Zaytsev 3, Tymofeyenko 17, Poliezhaiev 3, Tuz.

Hrvatska: Radić 7, Nakić, Vragović 30, Bogdanović 11, Kraljević, Oštrić 13, Delaš, Hajdić 10, Marčinković 2, Karlović 3, Blažević, Bilan 3.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.