Kunce: "Marčinković zaslužuje više prilike"
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 17.7.2009 u 1:04.
ZDNews.hr

Pavle Marčinković


Na prošlogodišnjem U20 Europskom prvenstvu Njemačka je dominirala. Nažalost po njih, bilo je to na prvenstvu B divizije, ali su zato ove godine dobili priliku zaigrati s najboljim europskim reprezentacijama u spomenutom dobnom rangu. Tu priliku Nijemci su shvatili ozbiljno, a već protiv naše reprezentacije pokazali su da ne misle u Grčkoj biti samo prolaznici.

"Njemačka je odlična reprezentacija, imaju tri naturalizirana Nijemca i vrlo široku rotaciju"
, otkrio je Darko Kunce, izbornik naše U20 reprezentacije. "Uz to, mi smo imali samo sedam igrača za rotaciju, a uz to nam je nedostajalo igrača pod obručem, gdje je uz Bilana na kraju dobar posao obavio Oštrić."

Upravo je Oštrić ubacio četiri posljednja poena u produžetku za našu pobjedu (91:86), a uz to je u tom razdoblju imao dvije vrlo važne osvojene lopte. "Uz njega, odlično su odigrali i Bogdanović, koji nas je vukao, te Marčkinković, koji je donio kvalitetu više u našu igru."

Upravo u Marčinkoviću Kunce vidi igrača kakvog bi poželio svaki trener. "Igrač je to koji je u stanju obaviti svaki zadatak koji je pred njim. Mislim da je podcijenjen i da mu treba dati puno više prilike za igru. Ovdje u reprezentaciji igra odlično i vrlo zrelo. Pokazao je to i protiv Nijemaca (16p, 7sk, 2ol, op.a.)."

Njemačke trupe je u srazu s našima predvodio Robin Benzing, 208cm visoki krilni centar koji zbog svijetle kose, krhke građe, ali i same činjenice da je Nijemac, neodoljivo podsjeća na Dirka Nowitkzog. "On je za nas bio gotovo nezaustavljiv. Nismo imali pravo riješenje kako ga čuvati. To je iznimno opasan i nadaren igrač." Nama je ubacio 33 poena, a da je riječ o velikom talentu pokazuje i interes sveučilišta Michigan, koji ga je htio dovesti još 2008., ali je angažman propao zbog zabrane igranja.

Na koncu valja zaključiti kako smo protiv iznimno opasne njemačke momčadi upisali tešku, ali vrlo važnu pobjedu. Pobjedu koja bi nam mogla donijeti ključne bodove u daljnjem tijeku natjecanja. No, još je prerano za kalkulacije...

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.