U20: Njemačka pala nakon produžetka
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 17.7.2009 u 1:01.
ZDNews.hr


Nimalo lagan posao nije imala naša U20 reprezentacija na otvaranju EP u Grčkoj. Protiv vrlo dobrih Nijemaca naši su morali odigrati dodatnih pet minuta da bi došli do pobjede rezultatom 91:86 (77:77). Sjajnu je utakmicu odigrao Bojan Bogdanović, koji je ubacio 32 poena, dok na drugoj strani ništa manje impresivan nije bio Robin Benzing, koji je za Nijemce postigao 33 poena.

Naši su u utakmicu ušli vrlo loše, dopustivši Nijemcima da uzmu inicijativu u svoje ruke. Momci izbornika Henrika Rodla znali su to dobro iskoristiti, pa nakon prve četvrtine imaju vodstvo 13:24. Zanimljivo je da nam je u prvoj četvrtini sedam poena ubacio Philipp Schwethelm, kojem su tih sedam poena bili svi koje je ubacio na utakmici.

Ulazak Pavla Marčinkovića u igru pred kraj prve dionice donosi svježinu u našu igru, pa se izabranici Darka Kuncea u drugoj četvrtini bude i uspostavljaju rezultatsku ravnotežu. Upravo su Marčinković i Bogdanović bili glavni protagonisti u našoj igri u prvom poluvremenu koje je završilo našim minimalnim vodstvom 39:38.

Nijemci opasni (i) u nastavku

Iako su dobro igrali u prvom dijelu, tek su u nastavku Nijemci pokazali koliko su opasna i neugodna reprezentacija. U trećoj dionici raspucao se Benzing, koji je u kombinaciji s Bastianom Dorethom ubacio 19 od 21 poen Njemačke u toj četvrini (centar Timo Pleiss je dodao još dva).

Naši u tom periodu ne igraju loše, držimo se u igri zahvaljući tricama (Bilan, Vragović, Bogdanović), ali rezultat na kraju treće (55:59), upozorava na vrlo neizvjesnu i tešku borbu do samog kraja.

U posljednjem quarteru Nijemci nas uništavaju tricama, pa se tri i pol minute do kraja nakon pogođenih dalekometnih šuteva Benzinga (pogodio dvije) i Doretha, nalazimo u vrlo neugodnoj situaciji (67:73). Ipak, mirna ruka s linije bacanja (pogađamo svih osam pokušaja u posljednje tri minute) donosi nam produžetak nakon što je regularni dio završio rezultatom 77:77.

Bacanjima do pobjede

Posljednja dva bacanja za izjednačenje pogodio je Bogdanović deset sekudni prije kraja, a još je Vragović tri sekudne prije isteka vremena promašio potencijalni šut za pobjedu.

Dodatnih pet minuta dobro otvara Bilan, a na njega se nadovezuje Bogdanović, koji tricom dvije i pol minute do kraja otvara pobjedu (85:79). Nijemci nakon toga više nisu uspjeli preokrenuti rezultat, a za to se pobrinuo Antonio Ošrtić, koji je ubacio posljednja četiri bacanja na utakmici.

Osim sjajnog Bogdanovića (32p), odličnu je utakmicu odigrao Bilan (19p, 8sk), dok su vrlo dobro svoje role odradili Marčinković (16p) i Oštrić, koji je dodao 11. Za poražene Nijemce je uz Benzinga (33p), dobar bio i Doreth (21p), dok je visoki centar Fleiss ubacio 11 poena.

Hrvatska - Njemačka 91:86 (77:77) (13:24, 26:14, 16:21, 22:18, 14:9)

Hrvatska: Radić 3, Nakić, Vragović 8, Bogdanović 32, Kraljević, Oštrić 11, Delaš, Hajdić 2, Marčinković 16, Zubčić, Blažević, Bilan 19.

Njemačka: Stuckey 5, Barth 3, Doreth 21, Schwelthelm 7, Harris 6, Agne, Schoeps, Wolfarth-Bottermann, Benzing 33, Seiferth, Pleiss 11, Schmidt.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.