Ekskluzivni intervju s najboljim razigravačem svijeta u svojoj generaciji - Tonijem Prostranom!
Piše: J. Petrić | Objavljeno 12.7.2009 u 19:24.
ZDNews.hr

Toni Prostran Foto: Fiba


Toni Prostran najbolji je playmaker na svijetu u uzrastu do 19 godina, a 18 mu je godina tek! Također, treba istaknuti kako je Prostran igrao s godinu starijim igračima. Iako su mnogi samoprozvani košarkaški 'stručnjaci' likovali te su se sa svojim komentarima javljali na naš forum jedino i isključivo kada Toni ne bi odigrao maestralno ili skoro pa savršeno, ova titula koju od danas ponosno nosi mladi zadarski razigravač i najbolji play na svijetu u svojoj generaciji velika im je pljuska ili kako bi mi u Zadru znali reći – kapelada!

Puno je ljubomornih i kivnih ljudi u ovom gradu, puno je propalih talenata i samoprozvanih trenera i košarkaških stručnjaka koji likuju kada ostala zadarska 'dica' i veliki potencijali ne odigraju kako treba, puno je gorčine i ljutnje u tim ljudima kada gore navedena 'dica' odigraju kako treba, pa onda njihovih komentara po forumu i ostalim portalima – nema! Nema jer nemaju što reći, a javljaju se jedino kada onaj na kojega su ljubomorni ne odigra kako treba ili odigra malo lošije.

Nakon što je ponio titulu najboljeg igrača na svijetu na poziciji '1', Toni Prostran u ekskluzivnom razgovoru za ZadarSport kazao je kako je ovo samo jedan od ciljeva koji su pred njim. Naveo je i kako sve ovo želi ponoviti u seniorskom uzrastu, kada za to dođe vrijeme.

Kakav je osjećaj biti među u prvoj petorci svijeta i najbolji 'play'?

- Ne mogu opisati taj osjećaj, još uvijek nisam svjestan svega i trebat će mi sigurno nekoliko dana da mi se sve slegne. Ovo što sam ovdje doživio nešto je posebno i ostat će mi zauvijek u sjećanju. Još kad se doda da su svi igrači godinu dana stariji od mene, stvarno, velika mi je čast.

Od Zadrana, jedino je Giuseppe Giergia, bivši legendarni košarkaš Zadra u svoje vrijeme bio proglašen za najboljeg igrača (također 'play'-a) te je bio u prvoj petorci svijeta.

- Mogu reći da je to velika čast i stvarno sam ponosan na ovo što sam napravio, ali mogu i reći da je za ovo zaslužna cijela momčad. Svi smo puno uložili u ovo i svi možemo stvarno biti sretni, ne samo ja.

Mnogi su osporavali tvoje kvalitete, pojedini treneri također, što im imaš poručiti ovom prilikom?

- Nikada se nisam obazirao na druge što mi govore. Najvažnije mi je bilo da moja obitelj vjeruje u mene i to mi je davalo snagu za dalje. Ostalo što drugi oko mene misle je manje važno. Ovo što sam sad napravio je samo jedan mali korak ka mom cilju.

A to je?

- Pa jednog dana želim biti seniorski reprezentativac. Znači sve ovo sto sam postigao u mlađim kategorijama želim ponoviti i u seniorskoj reprezentaciji, kada za to dođe vrijeme. Sigurno je da neće biti lako, no kao i uvije do sada ću davati svoj maksimum i vjerujem da ću u tome uspjeti.

Kako bi ti opisao današnju utakmicu i osvajanje brončane medalje, da li je bilo teško, gledajući iz igračke perspektive?

- Što reći o samoj utakmici osim da je bilo jako teško, pogotovo nakon poraza od Amerike, ali skupili smo se i cijelu utakmicu smo držali pod kontrolom. Što se tiče navijača, opet mogu samo reći da je ovo nevjerojatno što smo svi ovdje doživjeli, ovo je nešto što će mi ostati u sjećanju cijeli život. Stvarno se svima zahvaljujem, jer to se stvarno ne može opisati riječima što smo mi sve osjećali sve ovo vrijeme u Novom Zelandu.

Što reći o Baturu i Olivariju, dobro su odigrali danas, također

- Batur i Olivari su dobro odigrali. Batur je odigrao odlične napadačke role, a danas je pogodio najvažniju tricu. Što se tiče Olivarija, on je imao jednaku ulogo kao npr. Delaš i ja. Šime je čuvao protivničke najbolje igrače i u tome je stvarno odradio odličan posao. Skroz se podredio momčadi i to je bila naša najveća snaga, to zajedništvo – za kraj će prostran u ekskluzivnom intervjuu za ZadarSport, prvom od osvajanja brončane medalje!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.