Toni Prostran u petorci svijeta!
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 12.7.2009 u 15:49.
ZDNews.hr

Toni Prostran Foto: Fiba


Toni Prostran izabran je najboljeg playmakera prvenstva, a u najbolju petorku ušli su i Nikolaos Pappas (Grčka), Tyshawn Taylor i Gordon Hayward (obojica SAD).

Mario Delaš primio je svoje nagrade za najkorisnijeg igrača Svjetskog prvenstva i najboljeg centra s Hajdukovim šalom oko vrata, a dogodila mu se i mala neugodnost. Naime, dok je pozdravljao naše navijače u dvorani, iz ruku mu je ispao jedan od trofeja i razbio se u nekoliko dijelova. Valjda će mu Novozelanđani oprostiti.

Prostran je u devet utakmica na SP 17.8 koševa po utakmici, 5.1 skokova, 5.3 asistencija, što znači da je šesti strijelac, 35. skakač i najbolji asistent čitavog SP. Toni je odigrao i daleko najviše minuta na SP, čak 316 (35.1 po utakmici).

Delaš je drugi strijelac prvenstva s 20 poena u prosjeku. S 58 posto šuta iz igre četvrti je najpreciziniji igrač, a sa sedam skokova u prosjeku 13. skakač. Ujedno je i šesti bloker SP-a.

Tomislav Zubčić sa 7.9 skokova u prosjeku sedmi je skakač, a Ivan Batur s 54.2 posto trica četvrti tricaš Svjetskog prvenstva.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.