Gospodo: Tornadu je mjesto uz parket!
Piše: J.P. | Objavljeno 11.7.2009 u 23:58.
ZDNews.hr

Foto: ZadarSport (arhiva)


Osnovan 1965. godine, Tornado predstavlja drugu najstariju navijačku skupinu na ovim prostorima, odmah nakon splitske Torcide (1950.) i mjerilo kvalitete i konstante navijanja u košarkaškim dvoranama, gdje je zadarska navijačka skupina kroz sve ove godine postavila standarde i pokazala sve ono što predstavljaju riječi „navijački pakao“. – dio je teksta objavljenog na internetu o zadarskom Tornadu. Kao jedina prava košarkaška navijačka skupina (Tornado prati i nogomet, rukomet i ostale zadarske sportske klubove), Tornado je dugi niz godina upravo u Jazinama stvarao enorman pritisak na protivnika pa su se i mnogi igrači kasnije znali 'pohvaliti' kako su im se od pritiska doslovno tresle gaćice u Jazinama. Za to su zaslužni jedino zadarski navijači i nitko više, i to je onaj ponos koji im nitko ne može osporiti. Tolika predanost klubu, tolika vjernost, odlaženje na gostovanja, financiranje raznoraznih prigodnih koreografija iz vlastitog džepa, a samo iz jednog razloga – ljubav prema Zadru. Dakle, jasno je kao dan da je Zadar u svijetu poznat po košarci i Tornadu.

Tornado s vrha dvorane, na južnoj tribini… i nema nekakvog smisla…

Svoju prvu sezonu u Krešinoj dvorani, Tornado je odradio sa južne tribine te su bili podosta udaljeni od parketa, više nije bilo onog pritiska na suce, igrače i gostujuću klupu, jednostavno, izgubio se onaj žar koji bi u Jazinama u jednom trenu digao cijelu dvoranu na noge.

Uprava kluba obećala je Tornadu da će od sljedeće sezone svoje ljubimce moći pratiti iz 'Obiteljskog Vip-a'

I tako, sve do posljednjih utakmica kada su tadašnji čelnici kluba (četveročlana komisija koja je upravljala s KK Zadar – Dino Perović, Mario Bebić, Branko Ljubičić i Rajko Zurak) odlučili Tornadu dopustiti da se spusti u 'Obiteljski Vip'. Nakon prve utakmice, igrači su kazivali kako Tornado treba ostati dolje, kako je navijanje dobilo potpuno novu dimenziju. Jedno je sigurno (što su u svoje vrijeme i izjavili čelnici Tornada) - navijači će učiniti sve što mogu da se 'spuste diolje' i da budu što bliže parketu te da na taj način još bolje i kvalitetnije poprate svoje ljubimce, ali i da stvore dodatan pritisak na suce koji u pojedinim trenucima može biti presudan.

Hoće li doći do promjena i hoće li Tornado konačno od prvog kola nove sezone svoje ljubimce pratiti iz 'Obiteljskog Vip-a' ili 'Zlatnog Vip-a', trebali bi doznati vrlo brzo, nakon što se čelnici kluba još jednom, konačno očituju o ovoj temi. Jedno je sigurno – Tornado mora biti bliže parketu, da li je to 'Obiteljski Vip' ili 'Zlatni Vip' – ne znamo.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.