Toni Prostran iz Novog Zelanda: Atmosfera je sjajna, idemo dalje korak po korak
Piše: Neven Jurjević | Objavljeno 8.7.2009 u 20:10.
ZDNews.hr

Toni Prostran


Nakon prvog poraza na turniru od Australije, pozitivna atmosfera u momčadi nije pala, jer kako kaže mladi zadarski i reprezentativni razigravač, ovo je utakmica koju su izgubili samo svojim pogreškama, a ako se opet susretnu vjeruje da će biti pozitivan ishod za Hrvatsku. Iako godinu mlađi od svih igrača, ravnopravno se bori i jedan je od naših najboljih igrača.

Kakva je atmosfera nakon prvog poraza, hoće li ostaviti kakve posljedice na vašu igru?

- Vjerujem da neće, stvarno nema razloga. Mi smo napravili veliki posao s 5 pobjeda u nizu te smo osigurali četvrtfinale, a s ovim porazom idemo na Portoriko. S pobjedom bi išli na Francusku. Nekakva velika razlika ne postoji između te dvije momčadi. Australiju smo mogli dobiti, većina utakmice je bila u egalu, malo su oni vodili malo mi, no oni su nam napravili veliku seriju pred kraj prvog i početkom drugog poluvremena, tako da je za poraz kriv naš pad koncentracije u 3. četvrtini, i nažalost smo izgubili...

Kako si zadovoljan s minutažom, možda previše igraš s obzirom da imate jako zgusnut raspored utakmica?

- Nakon 6 utakmica u zadnjih 7 dana u kojima igram u prosjeku 35 minuta, svakako se osjeti umor. Ali, sad jednostavno nema kalkulacija. Imamo još 3 utakmice i u svaku treba ući sto posto spreman i koncentriran, jedino tako se može pobijedit ostale jake ekipe na turniru, a umor treba zaboravit, jer Svjetsko prvenstvo se ne događa svaki dan, nego treba stisnut zube i dati sve od sebe.

U sljedećoj utakmici igrate s Portorikom, četvrtfinale, možda je to i najvažnija utakmica na turniru, što reći?

- Bit će teško sigurno, od toga ne bježimo. To je momčad koja igra 'run&gun' košarku, jako, jako brzo igraju i njihove trice se treba paziti. Ali mislim da smo mi u toj utakmici ipak blagi favoriti. Najviše se treba paziti Rosaria, igrača koji je najbolji strijelac na turniru, koji može ako ga se pusti zabiti i po 50 poena na utakmici kao što je zabio 54 Francuzima. Glavni zadatak će biti smanjiti im postotak šuta. Mislim da ćemo mi iz ove utakmice izaći kao pobjednici.

Tko su po tebi favoriti turnira, i što misliš dokle možete dogurati?

- Sigurno da su Amerikanci favoriti turnira, no i s njima se može igrati, što je pokazala Litva koja je izgubila od njih samo 7 razlike. A što se tiče naše momčadi, možemo daleko, igramo na visokom nivou i nikog se ne bojimo. Imamo malo problema, Šimu (Olivarija op.a) boli koljeno, a mene su danas protiv Australije zaboljela leđa, no imamo sutra dan odmora i pokušat ćemo sanirati ozljede i dočekati što spremniji četvrtfinale.

S kime se na terenu, a s kime van terena najbolje slažeš?

- S Ivanom Baturom, no i s drugima se odlično slažem i nemamo nikakvih problema kao momčad. S Baturom igram već dugo i jednostavno imamo povjerenja jedan u drugog, a izvan terena mogu reći da sam najbolji isto sa Baturom i s Olivarijem.

S obzirom na puste obveze, uspiješ li pratiti Zadarsport?

- Naravno da uspijem, u slobodno vrijeme redovito sam na portalu, no u zadnje vrijeme slabije pratim forum. Portal je odličan i samo nastavite tako.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.