U19: Prvi poraz stigao u pravo vrijeme
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 8.7.2009 u 9:15.
ZDNews.hr


Pokopao nas je Matthew Dellavedova strpavši tri trice i 15 poena u posljednjoj četvrtini, a umalo su naši okrenuli -6 u posljednjih 20 sekundi. Trice su pogodili Tomislav Zubčić i Dino Butorac u samo šest sekundi razmaka, ali Dellavedova zabija sva četiri bacanja u završnici i ne da nam bliže od -2 u samoj završnici.

Četiri prodane lopte u prvih minutu i pol

Hrvatska je u susret krenula s četiri izgubljene lopte u minutu i pol, pa tako i s hendikepom 2:7 nakon pet poena krilnog centra Codyja Ellisa. Ulaskom Leona Radoševića umjesto Tomislava Zubčića naši se bude, rade 12:2 za vodstvo 14:9, a istom razlikom završava prva četvrtina (24:19) uz osam poena (dvije trice) Ivana Batura.

Košem Radoševića bilo je i 26:19 na početku druge, a tricama Zubčića, Butorca i dvicom Bilinovca imamo i velikih +9 (36:27) četiri minute prije odmora. No, do poluvremena Salecich, Greenwood i Cadee vraćaju klokane na 37:34.

Lošu dionicu s kraja prvog dijela Hrvatska je produžila kao po običaju na ovom SP i u treću četvrtinu. Australci ju otvaraju s 12:0 u tri minute, a doda li se tomu 7:1 s kraja poluvremena, dobije se impresivnih 19:1 za sedam minuta s obje strane poluvremena. Prve naše poena nakon pet izgubljenih lopti u nizu postigao je Prostran za smanjenje na 39:46, ali tricom odgovara Page za okruglih +10 na polovici treće.

Butorac i Zubčić za povratak u egal

Istom mjerom vraća Zubčić samo napad kasnije, a Dino Butorac svojim povratkom u igru donosi ukradenu loptu, asistenciju za Prostrana u kontri, pa i svoj specijalitet – tricu za 47:51 dvije i pol minute prije kraja treće. Povratak su dovršili tornjevi Zubčić (opet asist Butorca) i Delaš, najprije iz reketa, pa onda igrač Splita asistira igraču Cibone na trici za 54:55 na kraju treće četvrtine.

Koševima Radoševića imali smo i dva vodstva početkom posljednje četvrtine (56:55, 61:60), ali tada počinje serija Dellavedove. Prvu je tricu zabio šest minuta prije kraja (61:63), Delaš s linije bacanja stavlja stvari na početak, samo da bi Dellavedova zabio još jednu tricu za 63:66.

Prostran i Delaš opet će izjednačiti (66:66), ali neumorni šuter zabija svoju treću tricu za 66:69 dvije minute prije kraja. Batur je smanjio na pola koša zaostatka, ali kad već Dellavedova nije zabio tricu, to je napravio Ellis za 68:72 na ulasku u posljednju minutu. Prostrana je u idućem napadu blokirao Michael Young, a Dellavedova pogađa s poludistance za nedostižnih 68:74 samo 32 sekunde prije kraja utakmice.

Prostran i Zubčić predvodili su petoricu dvoznamenkastih sa po 14 poena, Dellavedova je završio na 17.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.