Zadarska ronilica izronila zlato
Piše: | Objavljeno 7.7.2009 u 14:55.
ZDNews.hr


Protekli vikend u rapskom akvatoriju održao se drugi po redu „RAB DIVE OFF 2009“.

To je za sada jedino međunarodno dubinsko natjecanje u ronjenju na dah u Hrvatskoj. Na njemu osim najjačih hrvatskih apneaša,slobodnih ronilaca-free divera sudjeluju i natjecatelji iz raznih krajeva Evrope. Natjecanje sude suci iz Izraela, Švedske te glavna sutkinja natjecanja iz Hrvatske Melita Adani.
Zaroni su se radili ispred otoka Prvića gdje su dubine oko 100m.
Prvi dan natjecanje je obuhvatilo 2 disciplene; FIM i CNF, a slijedeći dan CWT i CNF.

Novosonovani zadarski klub ronjenja na dah „2 DIVE“ poslao je dva svoja natjecatelja; Natašu Stipanov i Božidara Petanija koji su nakon napornih priprema i treninga bili spremni za ovu zahtjevnu disciplinu. To su i dokazali osvajanjem zlata koje je Nataša Stipanov zaslužila zaronom u modro od 45m u disciplini u kojoj se ronilac povlači po konopu bez peraja. U istoj disciplini Božidar Petani u muškoj konkurenciji zaranja na 65 najavljenih metara te tako među hrvatskim natjecateljima zaslužuje 2.mjesto, a u općem poretku 4.mjesto.

Zadovoljni zadarski ronioci Nataša i Božidar vratili su se u svoj grad gdje nastavljaju svoje treninge na zadarskom kanalu i šire...

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.