KK Zadar 16. najgledaniji klub u Europi
Piše: Index.hr | Objavljeno 7.7.2009 u 14:19.
ZDNews.hr


Zadrani se imaju čime pohvaliti. KK Zadar 16. je najgledaniji košarkaški klub u Europi. Podatak je to koji je objavio portal "Ball in Europe" detaljno analiziravši posjećenost svih košarkaških euro liga u protekloj sezoni.

Listu predvodi španjolski klub CAI Zaragoza koji je tek prošle godine izborio ulazak u elitnu ACB ligu. Utakmice ovog kluba prosječno prati nešto više od 10 tisuća ljudi. Druga je njemačka Alba iz Berlina s 9300 gledatelja, dok je treća španjolska Tau Ceramica s gotovo istim prosijekom.

Zadrane je prosječno bodrilo čak 5772,7 gledatelja, a tek 119-tu Cibonu samo 1961. Na listi su i KK Zagreb sa 1154 i KK Split s 966 prosječno gledatelja na svakoj utakmici.

Nema sumnje da je na gledanost utakmica utkamica Zadra pozitivno utjecalo i preseljenje u novu, moderniju i veću dvoranu na Višnjiku. Jazine su naime mogle službeno primiti samo nešto više od 2500 gledatelja dok je kapacitet nove dvorane čak preko 8 tisuća.

NLB liga bilježi ogroman porast gledanosti

Kada se govori o ukupnoj gledanosti europskih liga, primjetno je znatno povećanje interesa za NLB ligu. Regionalna liga u kojoj su prošle godine nastupala čak četiri hrvatska kluba 9. je po gledanosti europska liga sa 2069 gledatelja prosječno na svakoj utakmici. To je gotovo 76 posto više nego prošle sezone. Daleko najviše ljudi prati španjolsku ACB ligu, gotovo 7 tisuća, druga je talijanska liga (3862), dok je treća njemačka BBL liga sa 3666 gledatelja na svakoj utakmici.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.