Toni Prostran predvodio hrvatsku reprezentaciju protiv Amerikanaca
Piše: Neven Jurjević | Objavljeno 30.6.2009 u 0:13.
ZDNews.hr

Toni Prostran Foto: Branko Peić


Hrvatska izabrana selekcija igrača koji imaju 19 godina i mlađi odigrali su dobro poluvrijeme protiv vršnjaka iz Amerike. Iako se radi tek o prijateljskoj i pripremnoj utakmici, veliki broj primljenih poena treba shvatit kao upozorenje da naša obrana mora biti na višem nivou ako ciljamo na sam vrh Svjetskog prvenstva u Novom Zelandu. Unatoč velikom porazu od reprezentacije SAD-a, zadarski navijači mogu biti zadovoljni igrom mladog zadarskog razigravača Tonija Prostrana.

Igrači Borisa Kurtovića dobro su otvorili susret sa SAD-om, no Amerikanci ipak završavaju sa prednosti od dva koša prvu četvrtinu. Hrvatska se budi u drugoj četvrtini i serijom 6:0 dolazi do vodstva 30:24. No to je za ovu utakmicu ipak bilo sve od naših momaka, pa se Amerikanci vraćaju u vodstvo i na poluvremenu imaju prednost od 8 koševa.

Drugo poluvrijeme i treću četvrtinu bolje otvaraju Ameri i povisuju prednost s poluvremena te na kraju četvrtine na semaforu stoji 67:53. Četvrtu četvrtinu Amerikanci odrađuju rutinski te samo povećavaju prednost koja je na kraju iznosila 29 razlike, a konačan rezultat glasio je 97:68.

Hrvatsku je predvodio Prostran s 15 poena, što je samo dokaz da unatoč nekakvom fizičkom nedostatku mase i visine, svakako može kvalitetno igrati protiv čvršćih i viših igrača. Ove sezone Toni se iskazao kao mladi igrač s nevjerojatnom zrelošću i mirnoćom u igri, a nadamo se da će svoje igre podignuti na još viši nivo te da će kroz sezonu ili dvije biti prva violina KK Zadar.

Uz Prostrana dobru partiju je odigrao Leon Radošević s 12 poena, dok su zadranin Zubčić i splićanin Delaš podbacili.

Svjetsko prvenstvo se otvara u četvrtak 2.srpnja, a od naše U-19 reprezentacije očekujemo povratak u vrh svjetske košarke.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.