Biciklizam: Josip Miočić iz BK Sv. Donat prvak države!
Piše: ZDS | Objavljeno 29.6.2009 u 9:05.
ZDNews.hr

Josip Miočić Foto: ZDS


Biciklisti Sv. Donata osvojili 4 medalje na državnim prvenstvima Hrvatske.

JOSIP MIOČIĆ prvak Hrvatske!

U petak je održano Nacionalno prvenstvo Hrvatske na kronometar u Kupinečkom Kraljevcu kraj Zagreba u organizaciji BK Sokol 1887. Kronometar je pojedinačna vožnja na vrijeme, odnosno borba protiv štoperice.

U kategoriji Kadeta (do 17god) vozilo se 11km. U konkurenciji od 20 vozača, Bartol Novak, član BK Sv. Donat, je osvojio odlično drugo mjesto sa samo 18 stotinki zaostatka za pobjednikom Pavelom Potočkim iz BK Stubaki. Stipe Filipi također član BK Sv. Donat je došao na cilj kao treći sa 82 stotinke. Josip Miočić je završio na 9 mjestu s 57 sekundi zaostatka.

U kategoriji Juniora (do 19 god), Mateo Marić je osvojio 6 mjesto sa 1 minutom zaostatka za pobjednikom Markom Barbirom iz šibenske Fortice.

Prvi put u povijesti se desilo da tri biciklista dodju na cilj u samo jednoj sekundi, te nakon dugog sudačkog sastanka objavljeni su rezultati.
Rezultati kronometra :

1 POTOČKI Pavel BK Stubaki 16:40,08
2 NOVAK Bartol BK Sv. Donat 16:40,26 +0:00,18
3 FILIPI Stipe BK Sv. Donat 16:40,90 +0:00,82

U subotu je voženo cestovno Prvenstvo Hrvatske.
U kategoriji Kadeta startala su 24 vozača. Na stazi dugoj 52km vodila se velika bitka između Josipa Miočića (BK Sv. Donat) te Marka Hercega (BK Sloga Varaždin). Oni su se odvojili na 14 km od glavne grupe koju su kontrolirali druga dvojica zadarskih vozača, Bartol Novak i Stipe Filipi. 5km prije cilja vodeći dvojac imao je 5 minuta razlike od glavne skupine vozača, te je počelo taktiziranje za šprint. U zadnjih 50 m odlučen je pobjednik te Josip Miočić slavodobitno podiže ruke na cilju te postaje novi prvak Hrvatske.

Za treće mjesto je također odlučivao završni šprint, Stipe Filipi član BK Sv. Donat je našprintao grupu vozača te tako osvojio 3 mjesto. Bartol Novak je završio na 8. Mjestu.
U kategoriji Juniora Mateo Marić je osvojio 12 mjesto.
Rezultati cestovnog nacionalnog prvenstva:

1 MIOČIĆ Josip BK Sv. Donat 1:32'16''
2 HERCEG Marko BD Sloga - `` -
3 FILIPI Stipe BK Sv. Donat 5'04''


S ove 4 medalje zadarski biciklisti, unatoč financijskim problemima, pokazali su odlične rezultate tokom cijele sezone, te svojim vožnjama osigurali reprezentatvni dres.
Sljedeći nastup zadarskih biciklista se očekuje u Kršanu za 7 dana gdje će se vozit utrka za Kup Hrvatske gdje kadeti brane prva tri mjesta.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.