"Opet će se gusta magla spustiti"
Piše: Jure Petrić | Objavljeno 27.6.2009 u 20:27.
ZDNews.hr

Toni Prostran Foto: ZL


Samo nekoliko dana prije početka svjetskog prvenstva (U19) u košarci koje se održava na Novom Zelandu, mladi i jedan od najtalentiranijih europskih igrača svoje generacije, Toni Prostran predvodit će Hrvatsku u pohodu na zlatnu medalju kao prvi play momčadi. I dok se on mirno priprema s ostatkom ekipe u Novom Zelandu, u Zadru opet nove turbulencije i to oko njega i njegovog novog ugovora.

Ne žele potpisivati četverogodišnje ugovore, a potpisivali su ih prije mjesec dana!

Čelni ljudi kluba jučer su se još jednom, po tko zna koji put poigrali sa zadarskim navijačima, dirnuli su u dušu sve one koji su uz klub 24 sata na dan, 7 dana u tjednu, 365 dana u godini. Kako? Vrlo jednostavno, predsjednik kluba Dino Perović sam je kazao kako ne želi potpisivati višegodišnje ugovore sa seniorima te je jasno rekao kako ugovor s Tonijem Prostranom neće biti potpisan bez da ga odobri Upravni odbor kojemu je on na čelu. No, nije li praksa potpisivanja višegodišnjih ugovora s mladim igračima u KK Zadru egzistirala godinama? Nije li Uprava kluba s Pavlom Marčinkovićem, Marinom Šarlijom, Danielom Popovićem i Šimom Olivarijem potpisala višegodišnje ugovore? Nije li nova, današnja uprava na čelu s famoznom 'četvorkom' potpisala četverogodišnje ugovore s Ivanom Mikulićem, Ivanom Baturom i Nikolom Blaževićem? Zbog čega predsjednik kluba javno, na službenim stranicama kluba izjavljuje kako ne želi potpisati višegodišnji ugovor s Tonijem Prostranom? U čemu je problem? Ne bi li cilj trebao biti potpisati ugovor na što je više godina moguće kako bi se igrača zadržalo u klubu, a kasnije, ukoliko se pokaže kao dobra investicija – prodati ga i na njemu zaraditi? Ili u klubu smatraju kako je Prostran nije dovoljno dobar potencijal za eventualnu prodaju za nekoliko godina?

Problem je u novcu?

Trener prve momčadi Zmago Sagadin kaže kako Prostranov menadžer traži basnoslovne iznose za svog klijenta i napominje kako KK Zadar na te iznose neće pristati. A nije li Uprava Zadra zajedno sa Zmagom Sagadinom odlučila potpisati 'masne' ugovore s Boisom i Carom, nije li Uprava kluba i lani, ali i preklani potpisivala precijenjene i kvalitetom vrlo upitne igrače? – Je, potpisivala ih je i isplaćivala ih je. Kako i na koji način nikome nije poznato. Neki spominju i razlike, raznorazne provizije, no za to nema opipljivih i konkretnih dokaza. Formalno, nitko nije napravio ništa protuzakonito. Prema nekim informacijama uopće nije problem visini plaće, već u visini i načinu isplate i postotka eventualne odštete. Zanimljivo je također kako i neki drugi igrači, nazvat ću ih precijenjenim igračima, koji su također članovi prve momčadi - imaju puno riskantnije i kudikamo lošije definirane odštete po klub, KK Zadar.

Tek došli, a već napravili skandal!

Da li je Uprava Zadra spremna na toliki rizik da pusti Tonija Prostrana da potpiše za neku drugu momčad kao slobodni igrač? Internet portali diljem lijepe naše prenose članak objavljen na službenim stranicama kluba, javnost je sve nervoznija, a do početka priprema za novu sezonu ostalo je svega mjesec dana. Gospodo, igrate se s Tornadom, igrate se s navijačima i zaljubljenicima u KK Zadar i očito je kako niste naučili lekciju iz afere Zubčić kada je naš najljući protivnik, Cibona praktički besplatno uzeo mladog i talentiranog Tomislava Zubčića. Činjenica je da radi pojedinih egomanijaka u klubu neke stvari nisu funkcionirale u 'ono vrijeme', a hoće li funkcionirati u vrijeme nove garniture, vidjet ćemo vrlo brzo.

Bitno je da se potpisuju raznorazni Bubnići i Carevi, koga boli briga za 'našu dicu'

Priča o osam mladih igrača iz dalmatinske regije u prvoj momčadi već sada je pala u vodu, traže se po Americi kojekakve 'trojke' i 'petice', potpisuju se raznorazni Bubnići i Carevi, dok u našem dvorištu vene cvijeće, i venut će sve do onog dana dok klub ne preuzme netko sa čvrstim stavom i čvrstom rukom koji će znati lupiti o stol i kazati – sad je dosta. Ali ne, nije to 'to', bitno je potpisati ugovor s nekom ultra dobrom zvijezdom za masne pare, zvijezdom koja će doći, odraditi ugovor godinu dana (i to je upitno!), pokupiti keš i za deset dana više neće znati gdje se Hrvatska nalazi na svjetskoj karti, dakle, bitno je njemu dati dobar keš, a koga briga za dite zadarsko koje je grlo paralo na južnoj tribini otkako zna za sebe, koga je briga za 'mulca' koji cijeli svoj život ponosno nosi zadarski dres iako je, da je htio mogao potpisati baš onakve, basnoslovne ugovore koje Zmago Sagadin spominje - za Cibonu ili neki drugi strani klub. Gospodo, vi ste privremeno u službi predsjednika, direktora, glasnogovornika i trenera kluba i trebali bi ste biti ponosni što ste na tako važnim funkcijama. Trebali bi ste svoj posao obavljati časno i transparentno. Da li je tako, sami vi znate najbolje kada se ujutro pogledate u ogledalo.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.