"Ne znamo još uvijek što će biti s Macurom, ime 'trojke' moglo bi se pojaviti večeras"
Piše: KKZadar.net | Objavljeno 26.6.2009 u 16:27.
ZDNews.hr

Zmago Sagadin Foto: ZadarSport (arhiva)


Paolo Tičina više ne trenira sa Zadrom

Dodajmo ovome podatak kako Paolo Tičina, mladi zadarski razigravač više ne trenira s momčadi Zadra, a kako nam je sam kazao, svoj put će potražiti u nekoj drugoj momčadi. –Žao mi je što je tako ispalo, no to je sport, ja se zahvaljujem treneru Zadra Zmagi Sagadinu na svemu, a ja ću svoju karijeru nastaviti dalje vrlo brzo, čim se posavjetujem s određenim ljudima, još jednom, hvala svima na svemu – riječi su Paola Tičine.
Trener Zadra Zmago Sagadin jutros je pred okupljenim novinarima kazao kako je KK Zadar blizu dogovora sa svim igračima s kojima se pregovaralo oko rezanja ugovora. Nova informacija je i ta kako je Toni Prostran produžio ugovor s prvom momčadi na dodatne četiri godine, a Sagadin je otvoreno pričao i o suradnji s Borikom, kojemu, kako kaže, ove godine misli ustupiti dva do tri igrača – koji će igrati, a ne sjediti na klupi.

Tijekom večeri najvjerojatnije će se znati ime i prezime prvog pojačanja KK Zadar (igrač na poziciji tri) za sezonu 2009/10 kazao je Zmago Sagadin te je dodao kako će ipak neko vrijeme proći dok se ne potpiše centar koji također nije prošao draft.

- Nakon Duška Miškovića, jučer smo obavili razgovore s Robertom Jablanom, također menadžerom zadarskih košarkaša, mislim da smo obavili vrlo konstruktivne razgovore i kao što sam rekao, dosta je realno da će Stipčević, Perić, Car, Rančić, Ružić i Boisa nastaviti igrati za Zadar. Prostran će biti naš sedmi igrač za sljedeću sezonu, s njim i njegovim agentom smo sve dogovorili. Poslijepodne i navečer ću biti u kontaktu s američkim menadžerima trojice igrača koji nisu prošli na draftu i vrlo je realno da tokom večeri doznate prvo ime novog igrača Zadra na poziciji 'trojke', dok će za 'peticu' ipak trebati malo više vremena iako niti on, dakle igrač koje ga sam ja izabrao nije prošao na draftu, pa ću ja svoj ostanak u Zadru produžiti dok se i to ne riješi. Ne idem na godišnji odmor dok ne razriješimo i 'peticu'.

'U Borik ćemo poslati dva ili tri igrača koji će igrati, a ne grijati klupu. Mislim da ćemo suradnju s Borikom dignuti na novu razinu'

- Ono što u ovom trenutku s Borikom dogovaramo je oko te 'piramide', čelni ljudi Borika bili su sa mnom na sastanku i oni žele surađivati s nama, tako da će to biti stepenica između naše juniorske, odnosno druge momčadi i naše prve momčadi. Borik je momčad koja igra u Prvoj ligi, također su na budžetu Grada Zadra tako da mislim da tu treba biti konstruktivan i pametan tako da mislim da ćemo sljedeće godine napraviti korak dalje. Razgovarao sam s trenerom, direktorom i predsjednikom kluba i načelno smo se složili oko nekih stvari, primjerice, vrlo je izgledno da će dogodine u sastavu Borika biti i dva, tri igrača Zadra koji će igrati za prvu momčad, a ne samo sjediti na klupi. Dat ćemo im one koji njima trebaju i one koji će igrati. Dogovor je jako blizu.

Sutra posljednji dan 'Zmaginog ljetnog kampa'

- Sutra ujutro završavamo i odradit ćemo posljednji trening i igrači će ići na odmor, a 27. srpnja u 10.00 je okupljanje ovdje, u Krešinoj dvorani, falit će neki igrači, ja se nadam da će faliti Rančić koji možda izbori mjesto u A selekciji hrvatske reprezentacije. Većina igrača će biti tu 27. srpnja, vjerojatno će faliti i još poneki igrač, no to ćemo sve još vidjeti.

Nejasna situacija oko krilnog centra Jere Macure kojega ugovor veže s Zadrom

- Ne znam što ćemo s Macurom, on je dobio informaciju preko svog menadžera na koji način bi smo mi željeli riješiti taj problem, mislim da ćemo tu još malo pregovarati i sa njegovim agentom i s njim tak oda se nadam da ćemo do ponedjeljka naći neko zajedničko rješenje, ili da ostane ili da se sporazumno raziđemo.

Blizu dogovora s Boisom i Carom

- Mogu slobodno reći kako smo jako blizu dogovora s Boisom i Carom, jučer sam kazao, nikakvog konflikta nije bilo po pitanju ove sedmorice koje sam ranije spomenuo.

'Normalno je da igrači prihvate 'kresanje' ugovora s obzirom na svjetsku financijsku krizu'

- Cijela Europa danas priča o nekakvom revidiranju ugovora, i jasno je da igrača, što je i normalno - neće pristati na neke velike pomake, ali većina igrača je toliko mudra da ipak malo popusti u smanjenju ugovora. To je ono što je realno i pametno i to je ono u kojemu smjeru mi pregovaramo s igračima i njihovim menadžerima. Naravno, nećeš nikome moći uzeti pola njegove plaće, ali jedan dio se može dogovoriti, jer ipak svi ti igrači žive u svijetu koji je u financijskoj krizi i oni znaju da su sastavni dio tog tima i kluba koji raspolaže s duplo manjim budžetom nego lani.

Bubnić ili Poščić?

Odlučit ću se za jednog od dvojca Bubnić – Poščić, mislim da ćemo se zadovoljiti s jednim od njih, oko petice koje tražimo i Macure s kojim još sve nije definiranom. Jednog od te dvojice ćemo odabrati te ćemo ga držati u pripravnosti – za kraj je kazao trener Zadra Zmago Sagadin.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.