Emilio Kovačić stručni suradnik Zmage Sagadina, 'trojka' i 'petica' nakon večerašnjeg Drafta
Piše: KKZadar.net | Objavljeno 25.6.2009 u 12:37.
ZDNews.hr

Zmago Sagadin Foto: ZadarSport.Com (Arhiva)


Trener Zadra Zmago Sagadin, zajedno s pomoćnicima Ivanom Barančićem, Tihom Bujanom, Jurom Šangom te fizioterapeutom Mladenom Babićem svakodnevno, u terminima od 10 do 12 sati, te od 19 do 21 sat radi na selekciji potencijalnih kandidata za prvu momčad Zadra. Nakon što je kroz popularni 'Zmagin ljetni kamp' prošlo i na desetke igrača, njih je danas ostalo svega sedam, a najozbiljniji kandidati za prvu momčad, kako je jutros kazao Zmago Sagadin su Matija Poščić i Dražen Bubnić.

Prvi trenet Zadran danas je odučio s javnosti podijeliti još jednu zanimljivu informaciju, a ta je kako je Emilio Kovačić, bivši legendarni centar Zadra od danas i službeno u stručnom stožeru zadarskog stratega Zmage Sagadina. – Emilio Kovačić od danas je službeno moj suradnik, no za taj posao neće biti plaćen niti od mene, niti od strane kluba jer već radi za Synergy Sports Technology. Emilio je osoba koja ima nevjerojatan broj kontakata s velikim brojem momčadi i igrača u Europi i Americi te nam pomaže u selekcioniranju igrača, pogotovo s američkog tržišta. Emilio Kovačić će biti glavna osoba koja će predlagati igrače, pa će tako selekcionirati 'trojku' i 'peticu'. Emilio sutra putuje u Ameriku i tamo će biti prisutan na ljetnoj ligi i dat će mi prave informacije o potencijalnim igračima - riječi su Zmage Sagadina.

Tri trojke i jedna petica koju želi i Cibona na draftu

- Večeras kasno je NBA Draft i ja ću se sutra čuti s agentima igrača koji neće biti draftirani, a na našoj su listi želja. Jednom od one trojice igrača koji neće biti draftirani, a meni se sva trojica sviđaju, bit će ponuđeno da potpiše ugovor sa Zadrom. To su sve igrači koje smo jako dobro provjerili i ja se iskreno nadam da ćemo vrlo skoro znati ime i prezime američke 'trojke' koji će dogodine nositi dres Zadra. Tu se nalazi i jedna 'petica' koja je interesantna i nama i Ciboni, mislim da većina zna o kojemu se igraču radi, no nećemo u javnost izlaziti s nikakvim podacima sve dok se netko od igrača ne potpiše. U svakom slučaju, pratit ću kasno večeras Draft pa ćemo sutra znati više – kazao je Sagadin.

Na probi do subote Bubnić i Poščić, izgledno je kako će jedan potpisati. Ništa od Krole.

- Bubnić i Paščić će do subote trenirati s nama i moguće je, iako imamo još neke druge opcije da jedan od njih potpiše kao zamjenski, 'backup' igrač. Poščić je dobar materijal, široko, jako dobro tijelo, tako da je vrlo izgledno da će on ili Bubnić također postati član Zadra, još malo vremena trebam da ocijenim koji je pravi izbor za nas. Tu je i Ivan Krolo za kojega smatram da još uvijek nije spreman. Ovo je težak program za njega, on bi morao proći neki lakši, ali sistematični program, tako da u ovom trenutku on nije u užim kombinacijama – kazao je za kraj Zmago Sagadin za KKZadar.Net.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.