Ekskluzivno: U Zadar stiže Matija Poščić, igrač sa sveučilišta u Illinoisu!
Piše: H.B. | Objavljeno 23.6.2009 u 23:59.
ZDNews.hr

Matija Poščić (broj 31) Foto: zimbio.com, snybigeasthoopswiki.com


Trener Zadra Zmago Sagadin svakodnevno marljivo odrađuje treninge s ostatkom igrača koji u takozvanom 'Zmaginom kampu' traže svoju priliku ne bi li izborili mjesto u prvoj momčadi Zadra. Zmago Sagadin ekskluzivno je za ZadarSport kazao kako će sutra na probu u Krešin dom doći još jedan Hrvat, ozbiljniji kandidat koji je srednju školu i koledž završio u Americi nastupajući za momčad DePaul Blue Demons.

Radi se o Matiji Paščiću o kojemu više možete pročitati u sljedećim stupcima. Bilo je razgovora i o Macuri, Stipčeviću, Rančiću te Periću, no konačne odluke tko će i hoće li uopće prihvatiti smanjenje ugovora – nije poznato.

Medanžer Jere Macure, Roka Stipčevića, Hrvoja Perića i Damira Rančića boravio je u Zadru. Imali sastanak s njim, možete li u par rečenica kazati o čemu se radilo i jesu li donesene bilo kakve konačne odluke ?

- Istina je da je gospodin Mišković je došao u Zadar na sastanak s nama. Mi smo iznijeli svoju stranu, a on je iznio svoju stranu priče. Mi imamo svoj stav, on svoj. Odluke s naše strane su donesene, sada još samo treba pričekati dok on porazgovara s igračima koje zastupa i za par dana bi smo trebali znati više o svemu, naravno, kada sve bude gotovo. O ciframa ne želim govoriti, a ukoliko koji igrač izađe u javnost s bilo kojom cifrom, bit će kažnjen, jer to je poslovna tajna i želimo da to tako i ostane.

Zadarska javnost upoznata je s podatkom kako Zmago Sagadin traži 'trojku' i 'peticu'. Čini se kako je igrač na poziciji tri pronađen, dok u srijedu, 24. lipnja na trening Zadra dolazi centar Matija Poščić nakon kojega će Zmago Sagadin odlučiti da li je upravo Poščić 'ta petica' ili nije.

- Mi smo u potrazi za igračima svakodnevno. Konkretno, se tiče pozicije tri, mislim da smo pronašli igrača, čekamo draft i imamo svoju listu želja. Moje mišljenje je da ćemo 26. lipnja donijeti konačnu odluku kojeg igrača na poziciji tri želimo u svojoj momčadi. Što se centra tiče, tu postoji još jedan igrač kojega se čeka, a u srijedu nam na probu stiže Matija Poščić kojega do sada nisam imao prilike gledati niti znam puno o njemu – kazao nam je Sagadin.

Matija Poščić

Matija PoščićSurfajući internetom, uspjeli smo pronaći neke osnovne podatke o Matiji Poščiću, pa tako na službeno stranici DePaul Blue Demonsa, za koje Poščić nastupa piše kako je rođen u Opatiji (ne piše datum rođenja) te je visok 205 cm. Podaci sa web stranice 'scout.com', na kojoj se ujedno i nalazi Matijin profil kažu kako se radi o igraču koji igra na pozicijama, 3 i 4. Poščić je pohađao srednju Highland-Illinois školu, te DePaul sveučilište. U sezoni 08-09 u prosjeku je na parketu (za momčad DePaul Blue Demons) provodio 19.2 minute te je upisivao 3.5 koševa uz 3.7 skokova po utakmici. Da li je Poščić igrač kojega Zmago Sagadin treba, doznat ćemo za nekoliko dana kada bi zadarski strateg trebao dati svoj konačan sud o Paščiću.


'Moja želja je da Boisa i Car također zaigraju u dresu Zadra dogodine, mislim da ćemo i to brzo riješiti'

- Većinu igrača ćemo 'riješiti' do kraja mjeseca, eventualno ako nam jedan igrač ostane pod upitnikom za sedmi mjesec, to je maksimum. Što se Boise tiče, tu još uvijek čekamo, mislim da bi se to trebalo riješiti ovaj tjedan, no tu je i Marko Car kojega ja želim i dogodine u Zadru, no moramo još porazgovarati s njegovim menadžerom, kada dođe i on na red – za kraj će strateg Zadra Zmago Sagadin koji je, kako je i sam kazao, do kraja mjeseca imati kompletan popis igrača na koje će računati i dogodine.

Toni Prostran i dalje bez ugovora, hoće li Macura, Stipčević, Rančić i Perić prihvatiti 'rezanje' ugovora?

Svemu ovome dodajmo i to kako je KK Zadar, zajedno s trenerom prve momčadi Zmagom Sagadinom jučer odradio prvu rundu pregovora s menadžerom četvorice igrača koji imaju ugovor s Zadrom, (Hrvoje Perić, Damir Rančić, Rok Stipčević, Jere Macura), Duškom Miškovićem, pa se još uvijek ne zna da li će svi od navedenih igrača prihvatiti smanjenja ugovora od 15 do 20%, kako je na pressici prilikom imenovanja Dina Perovića za predsjednika kluba kazao Rajko Zurak. Isto tako, još uvijek se ne zna gdje će karijeru nastaviti Toni Prostran koji je bez ugovora, a želja mu je da i dalje nosi dres Zadra. Iako su sva petorica igrača jasno i glasno više puta istakli kako žele nastaviti igrati u dresu Zadra, u sljedećih par dana doznat ćemo konačnu listu igrača s kojom bi Zadar trebao krenuti u novu sezonu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.