Novi uspjesi BK Sv. Donat!
Piše: ZDS | Objavljeno 21.6.2009 u 23:16.
ZDNews.hr

Foto: ZDS


Biciklisti Sv. Donata su ovu subotu nastupili na kriterijskoj utrci Dani Dubrave 2009 u Zagrebu. Utrka je bila dodovna za Kup Hrvatske u kategoriji Juniora i Kadeta.
Kriterijska utrka je kružna utrka gdje se svaki 5 krug boduju prva 4 takmičara s bodovima (5,3,2,1), te je pobjednik onaj tko na kraju ima više bodova.

U kategoriji vozilo se 30 krugova (30km) sa 6 šprinteva.
Startalo je 26 vozača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH.
Pobjedio je reprezentativac Srbije Aleksa Veličković s 28 bodova, Stipe Filipi (BK Sv. Donat) je osvojio 2 mjesto s osvojenih 15 bodova, dok su Josip Miočić i Bartol Novak osvojili 5 odnosno 10 mjesto.

Kako je Utrka bila za Kup Hrvatske Stipe Filipi je osvojio novih 50 bodova kao najbrži Hrvat, te tako ima ukupno 200 bodova, tj. od četiri utrke četiri pobjede.
Josip Miočić je prošao kroz clj kao drugi Hrvat te tako učvrstio drugu poziciju u ukupnom poretku za Kup Hrvatske. Bartol Novak trenutno drži treću poziciju.

Poredak Kupa Hrvatske nakon četiri od sedam odvoženih utrka.
1. Stipe Filipi BK Sv. Donat 200
2. Josip Miočić BK Sv. Donat 115
3. Bartol Novak BK Sv. Donat 92
4. Pavel Potočki BK Stubaki 63
5. Petar Perica BK Fortica - Šibenik 60
6. Petar Brodarić BK Pula 56

U kategoriji Juniora vozilo se 50 krugova (50km) sa 10 bodovnih šprinteva.
Startalo su 42 vozača iz Hrvatske i Slovenije.
Najviše bodova (38) u bodovnim šprintevima sakupio je
Simon Pavlin KK Adria – Mobil iz Slovenije. Mateo Marić član BK Sv. Donat – Zadar je sakupio 8 bodova te zauzeo 8 mjesto. Od hrvatskih vozača 3, te je i on sakupio značajne bodove za Kup Hrvatske.

Sljedeći nastup zadarskih biciklista očekuje u Zagrebu gdje će se održati Nacionalno prvenstvo na kronometar (petak) te Nacionalno prvensvo na cesti (subota). Očekuje se dobar plasman članova BK Sv. Donat. U kategoriji kadeta će nas predstavljati, Stipe Filipi, Josip Miočić, Bartol Novak. U kategoriji Juniora Mateo Marić te u Kategoriji Žena Antonia Stipaničev.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.