Dino Perović izabran za novog predsjednika KK Zadar!
Piše: H.B. | Objavljeno 19.6.2009 u 23:57.
ZDNews.hr

Dino Perović - predsjednik KK Zadar Foto: Zvonko Kucelin [kkzadar.net]


Kao što je bilo i očekivano, za novog predsjednika KK Zadar i nasljednika Kristijana Magaša jednoglasno je izabran Dino Perović. Izmijenjen je i statut kluba te su se formirala dva nova tijela, nadzorni odbor i stegovna komisija.

- Pozdravljam vas prvi puta kao predsjednik kluba, kao prvo danas smo usvojili ostavku bivšeg predsjednika kluba Kristijana Magaša, a ja sam imenovan kao novi predsjednik KK Zadar. Usvojen je i novi statut koji se u nekoliko stavaka razlikuje od starog statuta, primjereice, uvedena su nova dva tijela unutar kluba, nadzorni odbor i stegovna komisija. U ime kluba sam predložio članove nadzornog i upravnog odbora. Članovi upravnog odbora su: Tonči Jerak, Mario Bebić, Božidar Kalmeta, Rajko Zurak, Lenko Milin, Darko Kasap, Alan Kociper, Dario Jurin, Miho Zrnić Marinović, Nediljko Pavlović, Rade Šarić, Zoran Stojić i Dino Perović, znači ukupno trinaest članova.

Ovo novo tijelio, koje će nadzitati nas, predsjednika i rad Upravnog Odbora – nadzorni odbor kluba čine: Edin Šimunov, koji je ujedno i predsjednik nadzornog odbora, zatim Luka Mitrović i Denis Ikić.

Promjenom statuta djelomično su limitirane ovlasti predsjednika kluba, znači moje ovlasti. Ja nisam osoba koja može potpisivati visoke ugovore bez da se Upravni Odbor kluba složi s time. Za sve iznose, bilo da se radi o fizičkim ili pravnim osobama, ako se radi o iznosu većem od 75 tisuća kuna, Upravni Odbor treba se složiti
Trener će prije potpisivanja ugovora morati sve iznijeti Upravnom Odboru koji će dati svoje mišljenje, a tek nakon toga predsjednik će potpisati ugovor ukoliko sve prođe Upravni Odbor. To smo napravili kako ne bi došlo do kojekakvih negativnih aktivnosti. Dakle, bilo što da se predloži, mora proći Upravni Odbor, a nakon toga ja mogu staviti svoj potpis na to.

Ono što vam želim reći, a to je što javnost najviše zanima, je to da su dugovi prema svim igračima u potpunosti podmireni, tako da mi od sljedećeg tjedna idemo u pregovore s agentima igrača koje želimo zadržati u klubu. O imenima igrača ne želim govoriti. Trener Sagadin je taj koji bira igrače, odgovarat će za ekipu i odgovarat će za rezultat, tako ukoliko što pođe ukrivo, zna se tko je kriv. On bira ekipu u okviru određenih financijskih mogućnosti, koji će biti znatno manji nego u protekloj sezoni, ali nešto veći od onoga koliko nas ovog trena košta momčad.
U sljedećih nekoliko dana trener Sagadin na pressici će kazati na koje igrače računa u sljedećoj sezoni, a na koje ne – kazao je Dino Perović

Strateški plan usvojen

- Strateški plan KK Zadar jednoglasno je usvojen i to je nama važan dokument koji je živo tkivo i koji nije Sveto pismo. Tu se mogu dogoditi određene izmjene, ali ne prevelike. Moramo se ponašati prema tom strateškom planu i on nam mora biti smjernica za budućnost. Između ostaloga tu je i pretvorba kluba, danas smo na skupštini i o tome raspravljali. Donijeli smo odluku da se u taj proces može krenuti, a to će potrajati do godinu i pol dana. Unutar tog vremenskog razdoblja mi bi smo trebali tu pretvorbu i obaviti – riječi su novog predsjednika KK Zadar Dina Perovića.

Smanjenje ugovora od 15-20

- Smanjenja ugovora koje smo najavili bit će u rasponu od 15 do 20%, ali tu se radi i u umješnosti pregovaranja, dakle pregovarat ćemo s agentima igrača i vidjet ćemo što će na kraju ispasti iz svega. Naš cilj je ostvariti uštedu do 100 tisuća eura od onoga što je trenutno potpisano s igračima, mi jednostavno moramo postići taj cilj. Nadam se da će igrači shvatiti da ne rade s neozbiljnim ljudima jer smo im dugove riješili u roku kojemu smo i obećali. Ono što kažemo to i ostvarimo. Ono što je sigurno je to da će proračun kluba biti manji nego lani, jer koliko čujemo bit će na tržištu igrača iz Rusije, Ukrajine i ostalih zemalja pošto je mnogo klubova u krizi. Nažalost, mi smo u takvoj situaciji da su ugovori s igračima dosta nezahvalni za klub i to ćemo riješiti, ako bude pameti, a ja se nadam da će biti – to se više neće ponoviti – kazao je Rajko Zurak.

Moramo naglasiti kako je u ova dva i pol mjeseca koja četveročlana komisija upravlja klupskim računom prošlo između 10 i 11 milijuna kuna, dakle značajna financijska sredstva, riješili smo sve problematične situacije za vrijeme kada je račun kluba bio blokiran.

Sistematizacija radnih mjesta

Moj cilj nije gašenje radnih mjesta, već mi je cilj natjerati sve zaposlenike kluba da rade maksimalno i za ono koliko su plaćeni i za ono što im stoji u ugovoru, znači cilj mi nije tjeranje zaposlenika. Dvorana mora biti puna od 8 ujutro do 10 navečer, mladi pogon nam je jako bitan i trudit ćemo se da se to podigne na novi nivo – za kraj je kazao predsjednik KK Zadar Dino Perović.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.