Prostran iz Crikvenice: "Polako ulazim u dobru formu"
Piše: H.B. | Objavljeno 19.6.2009 u 11:29.
ZDNews.hr

FOTO: Branko Peić (FIBA Europe)


Najveća uzdanica zadarske košarke i jedan od najtalentiraniji mladih europskih košarkaša, Toni Prostran trenutno se nalazi na pripremama s U19 reprezentacijom za Svjetsko prvenstvo u Novom Zelandu. Tonijeve trenutne dojmove možete pročitati u kratkom razgovoru kojega smo obavili s njim netom prije prijateljske utakmice s Grčkom.

Kako si zadovoljan svojim trenutnim statusom u reprezentaciji?

- Mogu reći da sam zadovoljan, imamo vrlo dobru ekipu što smo pokazali i prošle godine kad smo osvojili treće mjesto na Europskom prvenstvu. Tad smo nakon čak šest godina bili prva izabrana vrsta koja je nešto osvojila. Trenutačno su nam u tijeku pripreme za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Novom Zelandu. U ovom smo pripremnom periodu odigrali četiri utakmice i imamo prilično dobar skor. Ostvarili smo tri pobjede i doživjeli smo jedan poraz, a taj nam je jedini poraz nanijela reprezentacija koja se priprema za Mediteranske igre. Mislim da je to u svakom slučaju bila odlična provjera za nas, to nam omogućuje da se naviknemo na jače kontakte.

Što se tvoje igre tiče, da li si zadovoljan?

- Što se tiče moje igre, zadovoljan sam. Polako ulazim u formu i ja se nadam da ću na Svjetskom prvenstvu koje je pred nama biti odličnoj formi. Ono što mi je naajvažnije jest da imam povjerenje i trenera i suigrača jer mi je onda mnogo lakše. Kroz pripreme također prolaze i Batur i Olivari koji su također dobro odigrali na ovim pripremnim utakmicama, i oni imaju isto važnu ulogu u ekipi. Svi se naravno nadamo da ćemo se iz Novog Zelanda vratiti sa medaljom i dat ćemo sve od sebe kako bismo to i uspjeli ostvariti.

Pošto si slobodan igrač, što će biti s tvojim ugovorom?

- Što se tiče mog ugovora, ja sam slobodan igrač. Iskreno, trenutno o tome ne razmišljam, to će se rješavati nakon što odradim reprezentativne obveze, ali moja je želja Zadar. Razgovarat ćemo i vidjeti, želio bih nastaviti igrati u Zadru, nadam se da ćemo se 'naći' - za kraj će Prostran.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.