Joško Pulja i Roko Giergia - veseli duo koji uništava zadarske talente!
Piše: J.P. | Objavljeno 17.6.2009 u 16:21.
ZDNews.hr

Joško Pulja (FOTO: EZADAR.HR) Foto: EZadar.hr


I dok su mladi zadarski seniori većinom s reprezentacijom na pripremama (Prostran, Marčinković, Šarlija, Olivari, Batur, Mikulić, Blažević), u Zadru je aktivan "Zmagin ljetni kamp". Odlična stvar koja, realno gledajući u Zadru nije postojala do dolaska slovenskog trenera Zmage Sagadina. Kroz kamp su u proteklih nekoliko dana prošle nekadašnje ozbiljnije zadarske uzdanice kao što su Roko Čiklić, Ive Ivanov i ostali.

U kampu je i Ante Đugum, momak s odličnim fizičkim predispozicijama koji godinama luta na relaciji Zadar – Borik i nikako da se skrasi, istina je da je tu bilo i ozljeda i svega, no vrijeme je da se konačno vidi može li taj momak napraviti nešto ozbiljnije . Potencijala ima. Tu je i Danko Šestić, također igrač s jako dobrim fizičkim predispozicijama kojega se već neko vrijeme 'vadi' s unutarnje pozicije (4) na vanjsku (3), no da li su ti momci potencijal za prvu, seniorsku momčad Zadra, uskoro bi trebao odlučiti Zmago Sagadin.

U kampu se našao i mladi razigravač Josip Peltzman kojemu je svaki ozbiljniji trening sa starijim igračima, i naravno, pod vodstvom Zmage Sagadina dodatno iskustvo koje mu samo može pomoći. No, tko su svi ostali igrači koji su dovedeni u "Zmagin ljetni kamp"? Ako realno sagledamo stvari onda lako dolazimo do činjenice kako se većina tih igrača nije uspjela nametnuti niti u svojim sredinama, pa nije jasno zbog čega u tom misterioznom kampu nema više zadarske dice i i naših mladih nada.

Gdje je nestao Mario Pešut, veliki potencijal zadarske košarke kojega se jednostavno šupiralo i kojemu je uručena ispisnica iz kluba? Zbog čega mu je uručena ispisnica ako je bio jedan od najboljih mladih igrača, zbog čega nije pozvan u "Zmagin ljetni kamp"? Zbog čega nije pozvan u reprezentaciju? Zna li uopće Zmago Sagadin tko je Mario Pešut? – pretpostavljamo da ne zna, ili bolje rečeno, pretpostavljamo kako mu veliki zadarski mag (koji inače ovih dana na račun HKS-a boravi u Crikvenici s mladom reprezentacijom) i bivši zapovjednik otočkog bataljuna Joško Pulja uopće nije kazao za slučaj Marija Pešuta. A kako bi mu i kazao kad mu je sam Pulja pokazao put prema izlaznim vratima Jazina.

Ili možda Roko Giergia, trener juniora Zadra koji nakon poraza od Cedevite (30 koševa razlike) izjavljuje kako su pokradeni od strane sudaca? Jednako su krivi i Joško Pulja i Roko Giergia koji su zajedno sudjelovali u tjeranju i uništavanju mladog i nadasve perspektivnog igrača Marija Pešuta koji bi svoju karijeru, upravo radi ovog gore navedenog dvojca trebao nastaviti u Šibeniku, a ne u Zadru.

Da budem točan i precizan, učinili su sve kako taj mladić ne bi završio tamo gdje mu je bilo mjesto i za što je imao sposobnosti. Čak nije dobio niti priliku da se dokaže, dok je veseli zadarski duo, Pulja – Giergia druge igrače, koji su bitno lošiji (ne samo na toj istoj poziciji na kojoj igra Mario Pešut) konstantno gurali i činili sve kako bi isti ti igrači završili u seniorskoj momčadi.

Za kraj, Pešutu je uručena ispisnica iz kluba, a neki drugi igrači dobili su priliku iako to možda u tom trenu nisu zaslužili. Veze i vezice u Košarkaškom klubu Zadar toliko su moćne da je to strašno. Ne moraš biti dobar da bi igrao u Zadru, ali ako imaš nekoga tko će te malo pogurati, biti dobar s Puljom ili Giergiom – eto te u juniorskoj, a kasnije i u seniorskoj momčadi. Garantirano!

Navodim primjer Marija Pešuta, no on je samo jedan "od" njih jako puno. Na kraju krajeva i sami znate (ukoliko pratite rad omladinskog pogona) kako i na koji način tamo sve funkcionira! Kad bih sad počeo nabrajati sve "slučajeve", ne znam kada bih stao…

Gospodo, vi ste privremeni zaposlenici Košakraškog kluba Zadar, vi ste preplaćeni. Dobili ste povišice za nerad, i sami ste svjesni toga. Umjesto da radite za Košarkaški klub Zadar, vi namjerno i konstantno radite protiv Košarkaškog kluba Zadar. Radite pokvareno, radite aljkavo i nepravedno. Iskreno se nadamo kako je vaše vrijeme napokon isteklo.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.