EKSKLUZIVNO: David Huertas u kombinacijama za Zadar
Piše: I.M i J.P. | Objavljeno 15.6.2009 u 16:35.
ZDNews.hr

David Huertas Foto: Commercialappeal.com


Sezona je završila, i već se počinju spominjati imena koja bi mogla pojačati KK Zadar u novoj sezoni. Zmago Sagadin otvorio je vrata svima, pa se tako razni igrači okušavaju u ovom probnom roku na Višnjiku. No, pojavilo se je i prvo zvučnije ime, prvi igrač koji bi trebao biti među nositeljima u momčadi.

Kako ZadarSport ekskluzivno doznaje, riječ je o Portorikancu Davidu Huertasu. Radi se o dosta mladom igraču koji još nije napunio 22 godine i još nema iskustva igranja u Europi. Prve ozbiljne košarkaške korake napravio je u Americi, u srednjoj školi na Floridi i sveučilištu Mississippi dok je posljednju sezonu odigrao u rodnom Portoriku. Huertas je prije dvadesetak dana nastupio u jednom talijanskom kampu te je, prema nama dostupnim i vrlo pouzdanim informacijama pokazao zavidnu kvalitetu.

Kako neslužbeno doznajemo, u cijelu priču navodno se upleo menadžer mladog igrača koji je svog pulena ponudio Zadru, ali do zaključenja ovog članka nismo uspjeli doći do reakcije zadarskog stratega Zmage Sagadina koji bi u konačnici trebao odlučiti da li mu je Huertas potreban i(li) zanimljiv.

Huertas igra na poziciji beka šutera, ima jako dobar šut iz bloka i driblinga, također se dobro snalazi u pick and roll igri, što je sve skupa bilo značajno obilježje Zadrove igre. Krase ga i jako dobre fizičke sposobnosti, dosta je jak za svoju poziciju, sa čak 195 cm i 204 cm raspona ruku, dok je nešto manje eksplozivan. Ima solidnu obranu i dobar dribling tako da bi u nekom slučaju mogao pripomoći i na jedinici, ali njegova dosadašnja karijera vezivala se uglavnom za poziciju dvice. Valja spomenuti da je David Huertas i konstantan i važan član portorikanske reprezentacije.

Neki će reći da je ne igranje u Europi i manjak takvog iskustva nedostatak u ovom slučaju. No, i Juby Johnson je također išao ovim putem te je postao veliki ljubimac svih zadarskih navijača. Očito je kako su sada Huertas i njegov menađer odlučili da je vrijeme za okušati se u europskoj košarci, a hoće li njegovo prvo iskustvo biti u Zadru ostaje nam za vidjeti. Zasad je sigurno samo da se radi o dosta zanimljivom, mladom i ne previše skupom igraču, mogućem pojačanju Zadra.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.