Sagadin odlučno: "Igračima se moraju podmiriti dugovanja; Car ostaje u Zadru"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 12.6.2009 u 23:40.
ZDNews.hr

Zmago Sagadin Foto: ZadarSport (arhiva)


Zmago Sagadin, trener košarkaša Zadra u današnjem razgovoru za ZadarSport kazao je kako želi od Uprave kluba da što prije podmiri dugovanja prema igračima, te napominje kako pregovori s novim igračima neće započeti dok se ne bude znala točna financijska konstrukcija za sljedeću sezonu.

Pošteno! Sagadin također napominje kako bi želio da Marko Car ostane u Zadru, a kako se čini sve je izglednije kako će se to i dogoditi. Za kraj, zadarski strateg napomenuo je kako će pokušati u sastav ugurati Šarliju i Batura, dok je za Marčinkovića i Popovića kazao kako su enormno napredovali u tri mjeseca otkako on vodi klub iz Jazina.

- Prije svega, očekujem od kluba i ustrajat ću na tome da što prije plate igračima dugovanja, a ono od čega neću odustati je to da znam točan proračun s kojim možemo raspolagati da nam se ne ponovi problem kao i prošle sezone kada se nagomilalo svega i svačega, a igrači su odlazili. Vrlo je jednostavno i pošteno, želim znati točan proračun s kojim će klub raspolagati u narednoj sezoni i na temelju toga ću im dati prijedloge što se igrača tiče, no prije svega se moraju riješiti dugovanja prema sadašnjim igračima Zadra.

Nije istina da potpisujemo Frana Pilepića

- Prvo, rekao sam da ne potpisujemo niti jednog igrača dok se ostalima ne podmire dugovanja i dok ne budemo znali financijsku kkonstrukciju za sezonu 09/10. Drugo, u Crikvenici sam razgovarao s Pilepićevim ocem, s kojim sam prijatelj, a netko nas je vjerojatno vidio kako razgovaramo pa je na temelju toga donio/la taj zaključak koji nije istinit. Jednio što je istina ucijeloj priči je to da će mali Fran doći sedam dana u Zadar na probu, pa ćemo vidjeti, ako zadovolji super, ako ne, ništa... - kazao je Sagadin.
Smanjenje ugovora svim igračima

- S obzirom na veliku recesijsku krizu koja hvata apsolutno sve, pa i sportske klubove, KK Zadar će igračima za narednu sezonu ponuditi financijski smanjene ugovore. Najiskrenije se nadam da ćemo sbi zajedno pronaći zajednički jezik, te da ćemo se u konačnici dogovoriti. Još jednom ponavljam, tek nakon što se igračima isplate dugovanja, onda ću razgovarati sa svakim pojedinačno. Do sada nisam s niti jednim igračem razgovarao.

Nikakve promjene prije 19. lipnja i sjednice UO KK Zadar

- Sjednica UO KK Zadar održat će se 19. lipnja i nakon nje ćemo znati više, ovaj tjedan je presudan za rješavanje dugova prema igračima i ja se nadam da ćemo uskoro znati financijsku konstrukciju pa da možemo krenuti s pregovorima s pojedinim igračima. Mislim da ćemo znati puno više nakon sjednice 19. Lipnja.

'Moja je želja da Car ostane u Zadru i u narednoj sezoni'

- Želio bih da Car ostane, ako s njegove strane neće biti dodatnih zahtjeva. Ustrajat ću da klub mora najprije isplatiti igrače, a nove igrače potpisati ćemo za točno onoliko novaca koliko se odredi. Ni lipe više, ni lipe manje, to je moj sistem koji apsolutno ne podnosi nikakve korekcije, tako mora biti i to je najpoštenije.

Odlični Marčinković i Popović, Olivari nije zadovoljio

- Uvjeren sam da ćemo u vatru gurnuti Batura i Šarliju, dok me s druge strane Olivari nije zadovoljio, često je izbivao, bila je tu škola, pa sad i reprezentacija.. On je sada u reprezentaciji i tu bi trebao napraviti jedan bolji iskorak, volio bih da krene nabolje i da nam se vrati što spremniji. Što se Marčinkovića tiče, on je strašno puno, kao životinja trenirao ova 3 mjeseca, zajedno s Popovićem i oni su najviše napredovali i najviše su iskočili. Imat ćemo uskoro petnaestak pripremnih utakmica gdje će i Pavle i Daniel dobiti priliku, a siguran sam da će ju i dobro iskoristiti - za kraj će Sagadin.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.