Otpao Milič. Rančić ostaje prvi šuter, Boisi novi ugovor!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 10.6.2009 u 0:06.
ZDNews.hr

Zmago Sagadin Foto: (Arhiva, ZDS)


Zadarski trener Zmago Sagadin ovih dana intenzivno radi s grupom mladih igrača koji svakodnevno pristižu iz svih dijelova Dalmacije ne bi li pronašao barem jednog, a ako bude sreće i više talentiranih igrača koji bi eventualno mogli popuniti roster Zadra za narednu sezonu. No, nije to jedini način na koji Sagadin slaže momčad za sljedeću sezonu.

Zmago Sagadin u razgovoru za ZadarSport nam je kazao kako trenutno ima tridesetak potencijalnih kandidata za zadarski dres, te će kroz dogledno vrijeme odlučiti kojega će dovesti u klub. Doznali smo i kako Marko Milič više nije u Sagadinovim kombinacijama, te kako će se učiniti sve da se produlji ugovor s Vladimerom Boisom, dok prvi šuter momčadi (p)ostaje Damir Rančić.

Vi ste i prije imali kontakte s Markom Miličem, kolike su šanse da on zaigra u dresu Zadra sljedeće sezone?

- Prije tri, četiri mjeseca kada sam došao kontaktirao sam Miliča i htio sam ga u našoj momčadi, no on je u to vrijeme imao neku ozljedu i nije bio spreman doći u Zadar. Danas je situacija drugačija, Milič se neće pojaviti u Zadru, a ja ću sve učiniti da zadržimo Boisu i da on bude naš krilni centar za sljedeću sezonu. Smatram kako se Boisa dosta dobro uklopio u momčad, želim ga i dogodine gledati u dresu Zadra.

Vrijeme je kupovine igrača, da li ste razmišljali o novom šuteru ili će prvi šuter (p)ostati Damir Rančić?

- Ja sam muku i borbu vodio s Rančićem mjesec dana i isplatilo se. On ima dvogodišnji ugovor s Zadrom, znači i sljedeće godine će nastupati za Zadar i smatram kako se radi o vrlo dobrom šuteru koji je dosta napredovao. Bilo bi glupo sada dovoditi novog šutera, a Damira posjesti na klupu nakon dobrih partija i ovoga što je pokazao u zadnje vrijeme.

Što je s 'kampom' u Krešinoj dvorani i kako to funkcionira?

- Već nekoliko dana 'kamp' u Krešinoj dvorani radi punom parom. Ono što sam rekao ljudima iz kluba je da mi dovedu sve igrače koji bi se htjeli pokazati, pa da vidimo ima li potencijala za Zadar! Evo već drugi dan za redom stižu nam i nove prinove, tako je danas iz Solina stigao jedan mladić. Nadam se da ću pronaći nešto zanimljivo i korisno za Zadar.

Kako ste zadovoljni s igrama Marčinkovića, Prostrana, Popovića i Olivarija u protekloj sezoni?

- Toni je napredovao i to vidljivo, on još uvijek treba raditi na svojoj obrani i snazi, što i radi. Pavle je potencijal na kojega, zajedno s Olivarijem i Popovićem računam u narednoj sezoni. Pavle je dosta napredovao od prvog treninga kojeg smo odradili pa do posljednjeg uoči utakmice s Cibonom, svi igrači su napredovali, istina je da Olivari neko vrijeme nije trenirao s nama radi raznoraznih obaveza, no i on bi trebao doći 'pod svoje' uskoro.

Tu je i Popović koji je isto pokazao potencijal. Sve u svemu, to su igrači na koje računam u narednoj sezoni. Tu su i Marino Šarlija, Ivan Mikulić i Ivan Batur koji će također biti priključeni seniorima – za kraj će Sagadin.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.