Perasović: "Nije bilo lako protiv Zadra"
Piše: H.B. | Objavljeno 5.6.2009 u 21:42.
ZDNews.hr

Velimir Perasović i Zmago Sagadin Foto: ZadarSport (arhiva)


Nakon Cibonine pobjede i osvajanja titule prvaka države, treneri jedne i druge momčadi na pressici nakon utakmice su iznijeli svoja viđenja današnje utakmice. Trener Zadra Zmago Sagadin čestitao je Ciboni na osvojenom naslovu prvaka države.

Velimir Perasović

- Neizmjerno sam sretan zbog ove pobjede i naslova prvaka Hrvatske. Zadar igra odličnu, čvrstu i discipliniranu košarku i niti u jednom trenutku nije bilo lako igrati protiv njih. Da je došlo do pete utakmice siguran sam da bi bila vrlo neizvjesna. Drugo poluvrijeme smo odigrali odlično, hrabro i ta igra nam je otvorilo put do pobjede. Prvo poluvrijeme je bilo potpuno u znaku Zadra ali moji su igrači u drugom dijelu pokazali kako treba igrati u ovakvim utakmicama. Kada je utakmica ušla u neizvjesnu završnicu bilo je evidentno da će se igračima Zadra tresti ruke što se utakmica bliži kraju. Znali su da ako izgube nemaju pravo na popravak i mislim da smo mi dobili utakmicu upravo na tom psihološkom planu. Ova posljednja akcija u kojoj smo doslovno ugurali loptu u koš je posljedica upravo jednog velikog htijenja i želje mojih igrača koja je na kraju presudila. Imali smo jako tešku sezonu i rezultatski ćemo je jako teško ponoviti. Bez obzira kakvu momčad imali ušli smo u TOP 16, igrali smo finale NLB lige i osvojili dvije titule, prvaka Hrvatske i pobjednika kupa. To je velika stvar i čestitam mojim igračima na tom velikom postignuću.

Zmago Sagadin

- Čestitam Ciboni na pobjedi i na osvojenom naslovu prvaka i čestitam kolegi Perasoviću na odličnoj sezoni. Cibona je i danas pokazala da ima sve karakteristike odlične momčadi. Kada su gubili 16 razlike nisu se predavali i znao sam da moramo biti oprezni i da utakmica nije riješena. Cibona se ove sezone mnogo puta vraćala iz takvih situacija i, nažalost, uspjeli su to i večeras. Mi smo odigrali briljantno prvo poluvrijeme u svim fazama igre. Igrali smo čvsto u obrani i pametno i racionalno u napadu, napravili smo razliku ali se u drugom poluvremenu vidio nedostatak iskustva jer nismo znali zadržati stečenu prednost. Naravno, ni Cibona nije mogla cijelu utakmicu odigrati loše kao prvo poluvrijeme. U drugom dijelu su igrali bolje, uspjeli su vratiti utakmicu u egal i kod nas se tada uvukla nervoza. Ušli smo u neizvjesnu završnicu gdje je presudila jedna lopta. Sreća prati hrabre, a oni su bili hrabri. Mojim igračima nemam što zamjeriti niti danas niti u posljednja četiri mjeseca jer su zaista dali sve od sebe. Neki su igrali malo bolje, neki slabije i ja sam vidio koji su igrači u odlučujućoj utakmici sposobni dati svoj maksimum. Veliki igrači su oni koji daju najviše onda kada je to najvažnije i to je za mene bio dobar test. Moja momčad i ja smo napravili sve što je bilo u našoj moći i mislim da smo se dostojanstveno oprostili od ove sezone. Cibona je cijelu sezonu na svim poljima iskazala veću kvalitetu od nas i zasluženo je osvojila naslov. Mi imamo budućnost i nadam se da će iduće sezone slika biti obrnuta

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.