FOTO - Zadar poražen u Krešinom domu, Cibona prvak države
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 5.6.2009 u 20:56.
ZDNews.hr

Todor Gečevski Foto: (Arhiva, ZDS)


Foto galeriju s utakmice možete pogledati klikom naovaj link!

Na početku utakmice Tornado je izvjesio dva transparenta u znak podrške Jubyju Johnsonu koji već petu sezonu za redom ponosno nosi zadarski dres. Na prvom, većem stransparentu pisalo je “Gospodo, nedamo Juby-a”, a na drugom “Juby forever”.

Cibona je otvorila susret pogotkom Andersona, a na 0-4 povisio je Kus. Prve koševe za Zadrane postižu Perić i Ružić, dok Boisa i Homan postižu po dva koša, svatko sa svoje strane. Na 8-6 povisio je Tomislav Ružić. Hrvoje Perić upisao je svoj 4. koš za 10-6. Cibona se vraća preko Homana koji smanjuje na dva 2 razlike. Na 13-8 povisio je kapetan Zadra Todor Gečevski koji postiže svoju prvu koš (tricu) na utakmici. Nakon dva neuspjela napada Cibone, još jednu tricu za domaće postiže Rok Stipčević (16-8). Još jednu, treću tricu za redom nakon Gečevskog i Stipčevića postiže Hrvoje Perić za 19-8. Istim rezultatom završila je prva četvrtina.

Prve koševe u drugoj četvrtini upisao je Kus koji pogađa oba bacanja. Zadrani prve koševe upisuju preko kapetana Gečevskog koji postiže tricu. Na 24-10 za Zadar povisio je Damir Rančić. S druge strane, Anderson postiže prvi koš iz igre (tricu) za Cibonu. Gečevski je postigao još jednu tricu za 26-13, no Cibona uzvraća istom mjerom preko Robera Trohe. Na 28-16 povisio je Juby Johnson. Anderson je smanjio na 28-19 još jednom tricom. Tri minute prije odlaska na veliki odmor Marko Car postiže novu tricu za Zadrane i vodstvo od 31-20. Na 34-20 povisio je još jednom dobro raspoloženi Marko Car koji pogađa svoju drugu tricu za redom. NA 34-21 smanjio je Alan Anderson koji pogađa samo jedno od dva bacanja, dok s druge strane zadarski šuter Damir Rančić pogađa svoju prvu tricu na utakmici. Na 37-23 smanji Princ koji pogađa oba bacanja. Vladimer Boisa povisio je na 39-23 nakon lijepe akcije i asistencije Todora Gečevskog pod košem Cibone.

Prve koševe u trećoj četvrtini upisao je za Zadar Tome Ružić, a s druge strane Anderson koji smanjuje na 41-27. Prkačin pogađa samo jedno od dva bacanja, dok s druge strane Tomislav Ružić nakon odlične asistencije Roka Stipčevića atraktivno zakucava. Na 43-31 smanjio je Anderson (trica), a Boisa povisio na 45-31. Rozić je smanjio na 45-33 nakon faula Ružića i dva pogođena slobodna bacanja. Kus je tricom smanjio na 45-36. Novi koš za Zadar postiže Vladimer Boisa, a na 47-38 smanjuje Rozić. Nakon faula Marka Cara, Davor Kus pogađa oba bacanja, a koševima Andrića Cibona dolazi na samo 5 koševa razlike. Cibona je imala priliku doći na 3 koša razlike, no fenomenalnom reakcijom kapetan Zadra blokira šut Calloway-a. No, već u sljedećoj akciji Cibona je došla na opasnih 2 razlike. Vladimer Boisa u sljedećem napadu pogađa jedno od dva bacanja, a Cibona preko Kusa smanjuje na 48-47. Nakon tehničke pogreške dosuđene Damiru Rančiću Cibona je izjednačila preko Andrića koji pogađa jedno bacanje (48-48). Na 50-48 povisio je Vladimer Boisa koji pogađa sam pod Ciboninim košem. NA 51-48 povisio je Hrvoje Perić nakon jednog od dva postignuta koša sa linije slobodnih bacanja. Na 51-50 smanjio je Lukša Andrić, a Rok Stipčević 10 sekundi prije kraja pretposljednje četvrtine postiže svoju novu tricu te diže cijelu dvoranu na noge. U posljednjim sekundama probao je i Calloway s poveće udaljenosti, no sve je samo ostalo na pokušaju.

Posljednju četvrtinu Zadrani otvaraju loše, serijom 0-5 pa tako koševima Andrića i Kusa Cibona dolazi do prvog vodstva na utakmici – 54-55. Zadrane opet u život vraća kapetan momčadi Todor Gečevski koji 8 minuta i 30 sekunda prije kraja utakmice pogađa svoju treću tricu (57-55). Na 57-57 izjednačio je košem iz reketa izjednačio je Alan Anderson. Svoju drugu tricu, u pravo vrijeme postiže Damir Rančić koji povisuje na 60-57. Istom mjerom uzvratio mu je Anderson koji također pogađa tricu za novo izjednačenje. Na 60-62 za goste povisio je Andrić koji nakon odgurivanja Todora Gečevskog postiže novi koš za svoju momčad. U sljedećem napadu Todor Gečevski izjednačio je na 62-62. Na 64-62 povisuje Hrvoje Perić, a trener gostujuće momčadi Velimir Perasović zove svoj prvi time-out samo 4 minute prije kraja utakmice. Nakon dva promašena slobodna bacanja Boise, na 64-64 izjednačio je Anderson. Na 64-67 povisuje Davor Kus, a trener Zadra u igru uvodi Damira Rančića umjesto Marka Cara. Trideset sekunda prije kraja utakmcie Rok Stipčević postiže tricu za izjednačenje, 67-67, a Perasović 19 sekundi prije kraja utakmice još jednom zove time-out. Todor Gečevki radi faul nad Alanom Andersonom koji pogađa oba bacanja za vodstvo Cibone od 67-69. Tri sekunde prije kraja Anderson radi faul nad Stipčevićem koji pogađa oba bacanja za izjednačenje – 69-69. U posljednjem napadu Prkačin postiže koš za 69-71 i pobjedu Cibone.

Foto galeriju s utakmice možete pogledati klikom naovaj link!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.