VIDEO - Sagadin, Macura i Car: "Idemo pobijediti Cibonu!"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 4.6.2009 u 18:42.
ZDNews.hr

Sagadin, Car i Macura


Košarkaši Zadra sutra, u petak 5. lipnja s početkom u 18 sati u dvorani Krešimira Ćosića u Zadru igraju četvrtu utakmica finalne serije doigravanja za naslov prvaka Hrvatske protiv momčadi Cibone. Trener Zadra Zmago Sagadin na današnjoj pressici uoči utakmice kazao je kako vjeruje u pobjedu svojih igrača, a ključ pobjede vidi u kontroli skoka, kvalitetnom vraćanju te agresivnoj obrani.

- Jasno je da imamo rezerve, prije svega da smanjimo broj vlastitih grešaka, moramo imati što manje 'turnover-a' (izgubljenih lopti), manje poklonjenih lopti. Velika rezerva je u vraćanju, još uvijek primamo previše lakih koševa iz njihovih kontranapada, znači tu je prisutno preslabo vračanje, i jasno, moramo barem izjednačiti skok, jer, kada bi izjednačili skok protiv Cibone, ili kada smo imali bolji omjer u skoku, tada smo dobivali utakmice – kazao je Sagadin.

Slično razmišljanje ponudio je i krilni centar Zadra Jere Macura koji također smatra kako Zadar mora odigrati bolje i agresivnije u obrani i skoku.

- Ove dvije utakmice u Zagrebu smo glatko izgubili uskoku i to je uglavnom krivica nas, visokih igrača, tako da se nadam da ćemo ih tu pobijediti, pogotovo u napadačkom skoku. Isto tako znamo da su oni malo fizički jači, možda ne jači nego teretni, međutim, moramo s brzinom i agilnošću nadoknaditi taj manjak kilograma. Ključ će po meni biti zaustaviti njihova tri glavna igrača Kusa, Andersona i Prkačina. Andersona stvarno teško zaustavljam, međutim, radili smo na tome, trener nas je dobro pripremio i mislim da sutra ne bi trebalo biti problema – kazao je Macura.

Marko Car u najavi utakmice priznao je kako je on jedan od krivaca zašto se Kus raspucao u trećoj utakmici. Kazao je kako se treba dobro igrati protiv Cibonine vanjske linije, ponajprije Kusa i Andersona.

- Trebamo zaustaviti njihovu vanjsku liniju, prvenstveno Kusa i Andersona. Kusa smo uspjeli dobro limitirati ovdje u drugoj utakmici, no kao u prvoj, sada i u trećoj utakmici, nismo odradili dobar posao na Kusu i mislim da je on jako dobro otvorio treću utakmicu i da je pokrenuo tu lavinu koja je njih digla i gdje su postigli tu veliku prednost koju mi nismo mogli stići. Prvenstveno smatram da je to moja krivica i krivica vanjskih igrača jer smo ušli sa velikom željom pa smo u tom naletu malo pregorili – za kraj će Car.

Za kraj, nakon upita novinara što misli o izjavi trenera Cibone Velimira Perasovića o tome kako njegovi igrači igraju 'rukama', Sagadin je odgovorio kako to nije njegov stil te kako on tome igrače ne podučava.

- Ja tvrdim da moji igrači nikad ne udaraju. Ako pogledate i ako vidite tko je izudaran onda će te vidjeti lice Boise, našeg igrača koji igra najbliže košu. Jasno, ja niti jednom igraču, niti mom, niti protivničkom ne bih rekao da mora ili da treba nekoga udariti. To nije sportski i u tom duhu mi ne igramo. To nije istina, mi igramo korektno. Smatram da imamo kvalitetne suce, ali od njih očekujem d sude jednako za svaku od dvije strane – kazao je za kraj press konferencije strateg Zadra Zmago Sagadin.

Opširnije uz izjave Sagadina, Macrue i Cara u video prilogu!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.