Intervju s Rokom Jurlinom, MVP (najkorisnijim) igračem kadetskog PH 2008/09
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 2.6.2009 u 23:30.
ZDNews.hr

Roko Jurlina Foto: ZadarSport (Arhiva)


Bek šuter i kadet KK Zadar, Roko Jurlina jedan je, uz još nekolicinu zadarskih kadeta koji je ove sezone dosta napredovao. Kruna ove sezone bila je osvajanje naslova prvaka države i nagrada za najkorisnijeg igrača završnice prvenstva Hrvatske koje se održalo u Jazinama.

Povodom osvajanja nagrade za najboljeg igrača turnira, razgovarali smo s Rokom koji kaže kako bi volio jednog dana zaigrati u seniorima Zadra. Kao najdraže igrače Zadra, Jurlina ističe dvojicu igrača - Marka Cara i kapetana Todora Gečevskog. Ostalo doznajte u nastavku intervjua…

Kad si počeo trenirati košarku i s koliko godina. Tko je zaslužan za tvoje bavljenje košarkom?

- Tata me je upisao u školu košarke Prvi koš, kad sam imao četiri i pol godine. Prvi trener mi je bio Tiziano Mazija. Košarku sam općenito počeo pratit 1998. godine, te godine je Zadar osvojio prvi trofej u nezavsnoj RH. Iako sam bio mali, išao sam s tatom na istok. Ta sjećanja će mi ostati do kraja života.

Kakvi su ti planovi za budućnost, kakva su očekivanja?

- Ne mislim nigdje ići iz Zadra još uvijek, prvo bih volio zaigrati u seniorima Zadra, a nakon toga ako bude moguće otići u neku jaču europsku momčad, a poslije možda NBA (smijeh).

Da li si zadovoljan s radom i svojim mjestom u klubu?

- Rad u kadetskom stažu je bio solidan, a ove sam sezone najviše napredovao u životu, ali se ne zavaravam i mislim da ima još puno prostora za napredak. U početku sezone jako sam malo igrao, možda 10-15 minuta u prosjeku, a kako je sezona tekla, dobivao sam sve veću priliku i izborio se za mjesto u petorci. Zahvalio bih se treneru Rudiju Tičini na ukazanom povjerenju i pruženoj prilici.

Razmišljanja i dojmovi sa proteklog final-four turnira u Zadru?

- Turnir je bio odličan, siguran sam da će mi sve ostat u lijepom sjećanju. Mi smo odigrali dvije odlične partije. S Dubravom smo odigrali možda čak i najbolju utakmicu sezone, a u finalu s Cedevitom smo odigrali odlično prvo poluvrijeme, dok smo u drugom pali. Nismo dobro reagirali i odgovorili na Cedevitinu pokretnu zonu, ali smo skupili snage i uspješno utakmicu priveli kraju i postali prvaci Hrvatske. Još bih dodao kako nitko nije vjerovao u nas.

Kad smo prošli do poluzavršnice, koja se održavala u Koprivnici, govorilo se da nam je to limit, odnosno gornja granica. No, unatoč tome što su govorili da ne možemo bolje, pokazali smo da smo odlična ekipa te vjerujući u sebe i uz veliku podršku trenera koji nam je ulijevao samopouzdanje sezonu smo završili tako da smo postali prvaci države! Ova generacija može još i više, te se nadamo istom uspjehu u juniorskom stažu.

Izabran si za MVP-a turnira (najkorisniji igrač) , kakav je osjećaj biti najbolji među svim tim igračima?

- Iznimna mi je čast i zadovoljstvo što su me treneri ekipa odabrali za najkorisnijeg igrača. No, najvažnije je da smo mi kao ekipa osvojili naslov, a manje je bitan individualan učinak. Ovo mi je prvi put da sam osvojio ovakvu nagradu, no nadam se ne i zadnji.

Kako se slažete kao momčad na terenu, s kojim suigračem se najbolje slažeš na utakmicama?

- Dobro se slažemo. Prava smo ekipa. Emilio Banić je dobar igrač, vođa i pravi kapetan ekipe. U igri se dobro 'kužim' sa svima, a posebno sa Dominikom Mavrom i Edijem Jurjevićem.

Koji su tvoji košarkaški idoli?

- U Zadru mi se svidio Marko Car jer igra iznad svih očekivanja i njegova igra se podređuje kolektivu i ekipi, i takve igrače volim. A još jako cijenim kapetana Todora Gečevskog. On uvijek daje 100% od sebe. Od europskih igrača, sviđa mi se stil igre Trajana Langdona, a u NBA-u mi je najdraži Billups.

Najdraži klub?

- Naravno osim Zadra, podržavam još Pistonse i Barcelonu, zbog lijepog načina igranja.

Pratiš li seniore KK Zadar?

- Obavezno, iako ove sezone malo manje, zbog obaveza s kadetima. Iako smo izgubi od Cibone i u trećoj utakmici, mislim da će se Zadar uspjeti vratiti i izboriti majstoricu u Zagrebu. Bit će teško, no sve je moguće, ma da Cibona ima prednost domaćeg parketa...

Kako komentiraš činjenicu da vi, kao prvaci Hrvatske imate samo jednog igrača na širem spisku reprezentacije?

- Da, samo je Dominik Mavra dobio pozivnicu. To je nerazumljivo da iz prvaka države ima najmanje reprezentativaca, a da ne govorim o tome da potencijalnih kandidata i zanimljivih igrača ima i u ABC-u i ostalim zadarskim klubovima. Na meni je samo da radim i da i dalje treniram, pa u budućnosti je sve moguće. Naravno da bi mi pozivnica za reprezentaciju jako puno značila.

Podijeli s čitateljima par riječi o sadašnjem treneru i prijašnjim trenerima, kod koga si najviše napredovao?

- Trener mi je ove godine bio Rudolf Tičina. Kod njega sam najviše napredovao i na tome mu se posebno zahvaljujem. U Prvom košu su me trenirali Tiziano Mazija, Boris i Lucijan Valčić, Umberto Piasevoli pa sve do Arijana Komazeca i Uče Pulanića koji su me trenirali u predkadetima, izlaznoj godini iz Prvog koša. Svima sam jednako zahvalan.

Za kraj, čitaš li Zadarsport i što misliš o našem portalu?

- Da, svakodnevno čitam ZadarSport, portal je odličan, jako mi se sviđa i samo tako nastavite!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.