"U finalu prvenstva Hrvatske zaslužuje objektivno i nepristrano suđenje"
Piše: Damir Karinja | Objavljeno 2.6.2009 u 23:28.
ZDNews.hr

Zmago Sagadin Foto: Index.hr


Nakon pobjede Cibone nad Zadrom u trećoj finalnoj utakmici doigravanja za prvaka Hrvatske, treneri obje momčadi na pressici su iznijeli svoja viđenja današnje utakmice. Suce nije štedio trener Zadra Zmago Sagadin koji je kazao kako Cibona ima preveliku pomoć sudaca.

Na suđenje se požalio i Damir Rančić, najbolji strijelac zadarske momčadi.

Zmago Sagadin: "Čestitam Ciboni na pobjedi. Danas su bili bolji i zasluženo su pobijedili. Utakmica je praktički bila riješena u prvom poluvremenu kada je Cibona napravila preveliku razliku. Cibona ima bolju i skuplju momčad od naše i stoga jednostavno ne vidim razloga dobivaju toliku pomoć od strane sudaca. Mislim da da suđenje u finalu prvenstva Hrvatske mora biti objektivnije. Kao glavni problem vidim to što kriterij nije jednak prema obje momčadi što se može vidjeti u svim utakmicama finalne serije. Kao primjer izdvojio bih nesportski prekršaj Andrića nad Boisom u prvoj minuti utakmice u Zadru. Ja bih nekog svojeg igrača koji namjerno udari protivnika odmah izbacio iz momčadi. Ipak, suđenje nam nije opravdanje, Cibona je zasluženo pobijedila. Imali smo previše pogrešaka i sada moramo u petak napraviti sve da dobijemo i onda u Zagrebu pokušamo osvojiti naslov prvaka."

Na Sagadinovu opasku kako je Zadar pokraden i kako je suđenje bilo nepravedno trener Cibone Velimir Perasović je odgovorio:

"Kad jedna momčad u prvom poluvremenu napravi prednost od 25 koševa, nema se smisla žaliti na suđenje jer te priče ne drže vodu. Znamo na kakvo je suđenje navikao Zadar u Višnjiku, sudi mu se 5 od 25 faula i naravno da se ne snalaze kad se igra normalno. Kod kuće obranu igraju rukama, a ne sude im se fauli. Ne dopuštam da nikome da blati našu pobjedu, a priče o suđenju su sasvim neobjektivne", uzvratio je Perasović.

Na sve to Sagadin je još jednom odgovorio:

"Ja ne dopuštam da me se vrijeđa, jer Zmago Sagadin ne uči svoje igrače da igraju rukama. Kad bih moj igrač tako igrao, potjerao bih ga. Cibona je bila bolja, zasluženo je pobijedila, mi smo imali puno pogrešaka i igrali slabije, ali Ciboni ne treba pomoć", rekao je Sagadin i dodao kako i u Zadru suci imaju kriterij kao danas.

Zadar s Rančićem u drugom poluvremenu igrao puno bolje, a Sagadin ga je u prvom dijelu samo šest minuta stavio u igru: "Rančić nije u dobrom zdravstvenom stanju. On je normalan igrač u našoj rotaciji i dao je danas svoje, posebno u drugom dijelu."

Rok Stipčević: "Ušli smo u utakmicu premekano i teško je bilo što reći nakon lošeg prvog poluvremena. Sada moramo igrati bolju i agresivniju obranu i pobijediti u sljedećoj utakmici."

Damir Rančić: "Kriterij suđenja opet je bio na njihovoj strani što su znali iskoristiti. Prvo poluvrijeme bilo je katastrofalno pa smo u drugom poluvremenu spašavali obraz i uspjeli barem u tome. Stanje sa uhom je sve bolje ali još mi zuji u glavi pa nisam mogao odigrati cijeli susret."

Todor Gečevski: "Zbog lošeg ulaska u utakmicu imali smo prevelik zaostatak na poluvremenu. Na kraju je poraz prihvatljiv i ništa još nije gotovo."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.