FOTO - Očajni i beskrvni Zadar poražen pod tornjem 83-79
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 2.6.2009 u 21:09.
ZDNews.hr

Robert Troha i Hrvoje Perić Foto: ZadarSport (Arhiva)


FOTO GALERIJA S UTAKMICE!

U trećoj finalnoj utakmici doigravanja za prvaka Hrvatske košarkaši Cibone na domaćem parketu svladali su beskrvni i bezidejni Zadar rezultatom 83-79. Zadar je očajno otvorio utakmicu. U prvom poluvremenu postigli su svega 27 koševa, bilo je tu svega, a samo ne igre što se tiče zadarskih košarkaša koji kao da ne shvaćaju da se igra finalna serija za PRVAKA DRŽAVE, a ne neka pripremna utakmica u koju neće ući sa 100%.

Cibona je utakmicu otvorila preko Davora Kusa koji postiže prvi koš za 2-0. Zadrani se drže u egalu do rezultata 9-6, a nakon toga gledali smo sve samo ne košarku u zadarskim redovima. U 9. minuti Cibona je imala prednost od 9 koševa (18-9), ali tada barem malo nade Zadranima vraća Damir Rančić koji postiže tricu.

Koševima Prkačina (koji je ipak nastupio unatoč tome što je još jučer trener Cibone Velimir Perasović uvjeravao novinare kako ovaj neće nastupiti radi natečenog lakta) i Kusa Cibona odlazi na deset koševa razlike (22-12). Pri rezultatu 24-14 Zadrani još jednom, ovaj put još dublje, upadaju u crnu rupu, pa tako Kus pogađa dva bacanja, a raspoloženi Anderson tricu za 29-14. U 14. minuti Gečevski je pogodio tricu za 30-20, no Calloway tricu, a zatim i polaže za velikih +15 Cibone (35-20).

Još jednu tricu za Zadar postigao je Stipčević. Samo minutu prije odlaska na poluvrijeme, Vedran Princ postiže dvije trice u nizu, a Davor Kus nakon što ga je faulirao Hrvoje Perić pogađa oba bacanja te u sljedećem napadu postiže tricu za 50-25. Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 52-27 za danas bolju i kvalitetniju momčad Cibone.

Neshvatljivo je kako i zbog čega Zadrani sve pokušavaju riješiti tricama, kada to jednostavno ne ide. Nije ovo prvi put da se sve pokušava riješiti šutom za tri. Tihomir Bujan, pomoćnik Zadra, na poluvremenu je kazao kako se igrači nisu pridržavali dogovora s trenerom Sagadinom, a jedno od osnovnih pravila bilo je da se više igra na igru u reket. Dogodilo se suprotno, svi su šutirali trice, no one nisu ulazile. Igra pod koš nije postojala.

U drugom dijelu, opet isto, no u nešto mrvicu boljem izdanju. U 22. minuti pri rezultatu 54-30, Alan Anderson neometan polaže sam pod košem. S druge strane, Jere Macura pogađa samo jedno od dva bacanja te nakon polaganja Davora Kusa zakucava za 58-33. U sljedećem napadu Todor Gečevski pogodio je tricu za 58-36.

U 27. minuti, pri rezultatu 60-42, Rančić dvaput postiže koš za dva, a na kratki predah prije otvaranja posljednje dionice susreta otišlo se s rezultatom 62-46.
Zadrani posljednju dionicu susreta otvaraju tricom Rančića kojega je pri šutu faulirao Davor Kus. Rančić pogađa dodatno bacanje i Zadrani se polako vraćaju, sada su na 'samo' 12 koševa zaostatka, rezultat je 62-50.

Kratkog je vijeka trajala nada Zadrana. Dodatno su tada Zadranima stvari zakomplicirali Rober Troha koji pogađa dvije trice u nizu, Rozić koji neometano zakucava te Alan Anderson koji pogađa za 72-50. U sljedećem napadu Stipčević pogađa za dva, a nakon njega i Rančić (za tri). Rezultat je 72-55 i 6 je minuta do kraja utakmice. Pri rezultatu 79-57, Damir Rančić stavlja još jednu tricu, Boisa dvaput zaredom polaže, a Perić pogađa tricu. U pretposljednjoj minuti susreta Boisa postiže tricu za 82-74, a Anderson pogađa jedno od dva bacanja. U posljednjoj minuti Perić je dvaput položio, a Damir Rančić sa zvukom sirene pogađa tricu za konačnih 83-79 za Cibonu.

Najbolji u redovima Cibone bio je Alan Anderson koji je postigao 26 koševa, a 20 je upisao Davor Kus. Kod očajnih Zadrana, Rančić je postigao 20, a Perić 17 koševa.

KK Cibona - KK Zadar 83-79 (20-12, 32-15, 10-19, 21-33)

KK CIBONA: Homan 6 (7 sk), Kus 20, Prkačin 4, Troha 6, Andrić 4, Calloway 7, Zubčić, Princ 7, Rozić 4, Anderson 25 (10 sk)

KK ZADAR: Rančić 20, Perić 11, Stipčević 5, Marčinković, Johnson 2, Prostran, Gečevski 14, Ružić 8 (5 sk), Popović, Macura 9 (5 sk), Car 3, Boisa 7 (5 sk)

FOTO GALERIJA S UTAKMICE!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.