AUDIO - "Ne smijemo dopustiti da kod Cibone iskoči više dobrih pojedinaca"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 1.6.2009 u 11:59.
ZDNews.hr

Hrvoje Perić, Zmago Sagadin i Vladimer Boisa Foto: Hrvoje Bajlo


Košarkaši Zadra sutra u Zagrebu protiv Cibone igraju treću finalnu utakmicu Lige za prvaka. Kako je bilo i za očekivati, Zadar je bez većih poteškoća slavio u Krešinom domu, no u prvoj utakmici Cibona je podosta namučila Sagadinove izabranike te su lako slavili u Draženovu domu.

Zmago Sagadin, Hrvoje Perić i Vladimer Boisa na današnjoj pressici uoči sutrašnje utakmice složili su se kako Zadar, ukoliko želi doći do pobjede, mora odigrati kvalitetnije, čvršće i agresivnije u obrani. Ono što je Sagadin apostrofirao je skok. – Jako je bitan ofanzivni skok i tu, u skoku moramo pobijediti Cibonu – kazao je Sagadin.

- Pošto je između utorka i subote jako malo vremena, jasno je da nemamo vremena za nekakve novotarije. Probat ćemo održati isti koncept kao i u drugoj utakmici, a to je limitirati Cibonu, odnosno ne dozvoliti im da se razlete, a ako uspijemo bar jednog od ključnih igrača limitirati, a ako samo jedan igrač da malo veći broj koševa, to se i vidjelo, to nije dovoljno Ciboni za pobjedu. Ukoliko se razigraju dva, tri igrača, onda je to veći problem. Nemoguće je uvijek sve dobro odraditi, pa je tako za očekivati da će nam netko iskočiti. Uglavnom nam iskače Anderson, zna iskočiti Kus, znali su nam iskočiti centri, Homan i Prkačin, probat ćemo ih limitirati na svim nivoima da se ne razigraju previše. Odlučivat će naša obrana i njihov napad, skok iako se trudimo oba dvoje da bi ga dobili, otprilike je sve više i više ujednačen, a ja ubiti brojim samo ofanzivne skokove. Zadnju utakmice smo dosta u egalu odigrali taj dio u skoku jer se Cibona dosta trudi da nam uzme taj ofanzivni skok, no mi ćemo i dalje raditi i učiniti sve da dobijemo skok.

'Nakon brzopletih šuteva slabo i sporo se vračamo u obranu, trebamo svesti broj Ciboninih 'laganih' koševa na minimum'

- Naša najveća slabost je vraćanje u obranu nakon ponekog brzopletog šuta protiv zone, onda se znamo vrlo slabo vratiti, na prvoj utakmici smo dobili 16 vrlo lakih poena, sada (u drugoj utakmici) smo ih primili samo 8 i pokušat ćemo ovo dodatno smanjiti da nam ne daju toliko koševa. Ono što trebamo učiniti je limitirati broj njihovih lakih koševa na minimum. I ono što je na drugoj utakmici bilo vidljivo, gdje je naša velika rezerva je broj 'turnover-a' (izgubljenih lopti), imali smo ih 14 i to također moramo bitno smanjiti. Očekujem izjednačenu utakmicu, očekujem nervoznu utakmicu jer pošto je svaka utakmica bliža kraju serije, svaka utakmica može odlučiti. Ulog je velik, nitko ne popušta, ni oni ni mi. Mi ćemo napraviti sve što je u našoj moći da dobijemo utakmicu u Zagrebu – kazao je Sagadin.

Izjavu Zmage Sagadina poslušajte u audio prilogu:



Vladimer Boisa, zadarski krilni centar bio je kratak u svom izlaganju. Boisa napominje kako se u utakmicu mora ući znatno agresivnije i s puno manje grešaka nego u prvoj utakmici u Zagrebu

Izjavu Vladimera Bouise poslušajte u audio prilogu:



Hrvoje Perić pred okupljenim novinarima kazao je kako je najvažnije je da se protiv Cibone odigra dobra obrana te da ih se dobije u skoku, to smatra ključem uspjeha.

Izjavu Hrvoja Perića poslušajte u audio prilogu:



Na novinarski upit zbog čega Jere Macura nije igrao u utorak protiv Cibone trener Zmago Sagadin kazao je "Jer sam ja tako odlučio". - Macura malo teže pokriva vanjskog igrača, a taj je upravo bio Anderson koji je odigrao dvadesetak minuta na poziciji krilnog centra – kazao je Sagadin koji napominje kako je zdravstveno stanje Damira Rančića još uvijek pod upitnikom. Sagadin je kazao i kako se nada podršci navijača te ih je ujedno i pozvao da ih podrže u Zagrebu.

Opširnije u audio prilogu:

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.