Da nije bilo Vukovića, završilo bi i sa više razlike...
Piše: Sportnet.hr | Objavljeno 31.5.2009 u 23:55.
ZDNews.hr

Šime Gregov - NK Zadar (u plavom dresu) Foto: Sportnet.hr


Uvodne su minute susreta prošle u laganoj inicijativi Pjesnika, a prva ozbiljnija prilika viđena je u desetoj minuti kada je nakon odigranog duplog pasa Parlova i Šovšića Špičić iskosa pucao u ruke vratara Vukovića.

U istoj minuti, sa suprotne desne strane koncentraciju gostujućeg čuvara mreže testirao je Mujdža. Samo minuti kasnije pogodak za “bijele”. Šovšić je petom lijepo u kaznenom prostoru uposlio Vugrinca, koji dodaje za Abdurahimija, a on smireno plasira loptu pored, do tada nesavladivog, Vukovića.

U 16. minuti na opasan centaršut Vugrinca ne stiže Ivankovića, a dvije minute kasnije na drugoj strani stiže kazna. Marin Ljubičić odlučio se na udarac iz daljine, čime je iznenadio i obranu Pjesnika i vratara Škorića, te tako pogodio same rašlje domaćeg gola. Već u idućoj akciji, minutu kasnije, iz daljine je pokušao i Šaranović, no on je za razliku od Ljubičića neprecizan.

Deset minuta kasnije, u 29., serija kornera za momčad Luke Pavlovića. Na centaršut Mujdža skače Oršulić, lopta dolazi do Parlova koji iz leđa nalazi strijelca prvoga pogotka, no hitri Abdurahimi u ovoj situaciji pogađa tek za novi udarac iz kuta. Vugrinec upošljava Mujdžu, koji u prvom pokušaju pogađa blok, a zatim bez većih problema i mrežu gostiju. Do kraja prvoga dijela tek su Zadrani preko raspoloženog Ljubičića pokušali stići do novog izjednačenja. Brzi udarac glavom iz daljine završio je ravno u rukama Škorića.

Isti je igrač domaćeg vratara pokušao ugroziti i u 53. minuti, no bez uspjeha. Pet minuta kasnije, točnije u 58., Zagreb je povukao kontru. Abdurahimi je sa svoje polovice dugom loptom uposlio Vugrinca koji mu u kaznenom prostoru uzvraća dodavanjem no od novog pogotka na kraju ništa. “Bijeli” u tim trenucima ponovno dominiraju, upisuju novu seriju udaraca iz kuta, a Zadrani se nerijetko brane i sa svih 11 igrača.

U 74. minuti nova uzbuđenja pred gostujućim vratima, nakon prekršaja na Parlovu Pjesnici traže udarac s bijele točke, umjesto toga tek nastavak akcije u kojoj Piškor ne stiže do lopte prije Andrije Vukovića. Tri minute kasnije lijep pokušaj istog igrača iz slobodnog udarca, Vuković boksa loptu u korner. Samo nekoliko minuta kasnije, u 82., pokušava i Krstanović, prvi pokušaj zaustavlja najzaposleniji igrač na terenu, gostujući čuvar mreže, a drugi završava malo iznad vratnice.

Nakon serije dosuđenih nedozvoljenih pozicija bijelih napadača, u 84. minuti sudac Šimčić dosuđuje za domaće kazneni udarac. U šesnaestercu je srušen Krstanović, a novi strijelac za Pjesnike je Ivan Parlov. Novi pogodak su dvije minute prije kraja susreta postigli i Zadrani, no debitant Anđelo Srzentić postigao ga je iz zaleđa. Do kraja susreta nastava pritiska Zagreba, ali bez prilika za pogodak.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.