Kadeti KK Zadar prvaci države!
Piše: Neven Jurjević | Objavljeno 31.5.2009 u 23:55.
ZDNews.hr

Prvaci države - Kadeti KK Zadar! Foto: (Arhiva, ZDS)


Kadeti Zadra su prvaci države! U finalu su sasvim zasluženo pobijedili momčad Cedevite s rezultatom 70:65.

Zadrani su puno bolje otvorili utakmicu te vodstvom 10:0 nagnali trenera Cedevita Dejana Jovovića da pozove minutu odmora. Gosti su nakon time-outa nekako skockali svoje redove, ali to je još bilo nedovoljno za pružiti dobar otpor Zadru. Tako da je Zadar u prvu četvrtinu na krilima Banića i Smolića završio sa 28:7.

Druga četvrtina nije donijela bitne promjene. Cedevitu od katastrofe spašavaju Herendić i Lebo, ali Zadar i dalje nastavlja po svoju pa je tako 6 minuta prije kraja poluvremena na semaforu stajalo 37:11 za domaći sastav. Jovović opet saziva minutu odmora . Izgleda da je to dobro djelovalo na goste iz Podsuseda pa tako preko Herendića, Urlija i Lebe rade seriju 10-2 i dolaze na 39:23, još uvijek veliku razliku ali ne i nedostižnu. No trener Zadra ne prepušta ništa slučaju pa i on poziva time-out, kako se ne bi dogodilo veće opuštanje u domaćim redovima. Nakon minute odmora, Banić, Ivanov i Smolić zabijaju za 45:25 i s tim rezultatom se ide na odmor.

Treću četvrtinu otvara Jurjević tricom za Zadar, no onda Cedevita preuzima stvar u svoje ruke te serijom 9:2 , točnije 20-9,( dok je sveukupni rezultat te četvrtine bio 20-12), polako komplicira utakmicu.

Posljednju četvrtinu Zadrani opet otvaraju tricom, ovog puta to je bio Gierga, pa Zadar opet odlazi na 15 razlike. No Cedevita se ne predaje lako, a pogotovo mladi Herendić koji sam povezuje 11 koševa u posljednjoj četvrtini.Emilio Banić i Karlo Gierga drže Zadar na pristojnoj razlici, no nesportskim prekršajem zadarskog razigravača Ivanova, Cedevita dobiva priliku za približavanje Zadru. Ali ipak Zadar iskustvom drži loptu i zadržava prednost od 5 razlike do samog kraja utakmice.

Radost zadarskih mladića teško se može opisati riječima, no oni su to zaslužili svojom borbenošću, zalaganjem i lijepom košarkom. Čestitke treneru i igračima Zadra!

Zadar – Cedevita 70:65 (28:7, 17:18, 12:20, 13:20)

Zadar: Mujagić, Ivanov 8, Hordov, Bučaj, Ljubičić, Smolić 14, Mavra 4, Banić 22, Gjergja 8, Jurlina 6, Jurjević 8, Lukić. Trener: Rudolf Tičina.

Cedevita: Mustapčić, Krčelić 4, Lebo 12, Hrkač 3, Bahun 4, Sremić, Herendić 20, Perić, Košutić 2, Urli 15, Stublić, Bundović 5. Trener: Dejan Jovović.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.