Kadeti KK Zadar u finalu Prvenstva Hrvatske!
Piše: Neven Jurjević | Objavljeno 31.5.2009 u 18:08.
ZDNews.hr

KK Zadar - kadeti Foto: ZDS (arhiva)


Nakon pobjede seniora Zadra protiv Cibone i njihovi mlađi kolege svladali su zagrebčku ekipu Dubrava u polufinalu prvenstva Hrvatske. Tom pobjedom se Zadar pridružio Cedeviti u finalu.

Zadrani su počeli sa petorkom Ivanov, Jurlina, Banić, Jurjević, Smolić.
U početku se čini kako su ipak bolje otvorili domaćini, no gosti se dobro drže ponajviše zahvaljujući Luki Šariću. Prva četvrtina nakon izmjena vodstva završava rezultatom 16-16.

U drugu četvrtinu gosti ulaze puno bolje, rade seriju 7-0 i imaju vodstvo 23-16. Na što Zadar uzvraća sa jednim pogođenim bacanjem Banića, polaganjem Smolića i još jednim polaganjem Banića. Za Dubravu svoje prve poene zabija Buovac za vodstvo 25-21, no Zadar ne dopušta još jedno odlijepljene Dubrave i sa dva brza koša Jurline i Ivanova Zadar poravnava na 25-25.

Nastavlja se igrom koš za koš, pa Dubrava ubacuje preko Brzoje tricu, no Jurlina mu istom mjerom uzvraća, što nekako daje krila Zadranima te se uspješno brane sljedeća dva napada Dubrave, te s kontrama Gierge i Ivanova idu na 4 razlike. Smanjuje Čubrić na 34-32, te bacanjima Gierge se postavlja rezultat 36-32 prije odlaska na poluvrijeme.

Nakon poluvremena Zadar lagano povećava svoju prednost, prvo dvicom Jurline pa tricom Banića, no da se utakmica ne riješi tako rano pobrinili su se Buovac, Šarić i
Čubrić te njihovim poenima Dubrava ostaje u igri. Prvi put Zadar odlazi na 9 poena povezanim koševima Bučaja i Banića, no Čubrić šutom sa polu odstojanja drži svoju ekipu na pristojnoj razlici. Tricom Ivanova za 61-48 utakmica polako dobiva svoj tok, te se Dubrava više ne uspijeva približit Zadru. Treća četvrtina je zaključena poenima Zagrebčanina Pamića za rezultat 65:54 za mlade Zadrane.

U posljednjoj četvrtini bilježimo posljednje „trzajeve“ Dubrave i smanjenje preko Čubrića na 67-60, no nakon toga utakmica samo ide u korist Zadrana, pa se prednost Zadra i utrostručila u nekim trenutcima posljednje četvrtine, što je trener Zadra iskoristio da udjeli priliku i igračima koji su igrali manje. Utakmicu završava tricom igrač Dubrave Luka Šarić, a konačni rezultat je 69:94 za kadete Zadra.

U redovima Zadra najbolji strijelac bio je Emilio Banić s 26 poena, a od velike pomoći su mu bili Jurlina sa 16 i Ivanov s 13 poena. Dok su Dubravu predvodili Čubrić sa 20 zabitih koševa, Luka Šarić s 15 i Buovac sa 14.

Finale je na rasporedu u 18.00, u nedljelju, a mjesto događanja je kao i danas dvorana Jazine. Dok utakmica za treće mjesto je po rasporedu u 16.00 sati a igrat će se između škole košarke Dražen Petrović i KK Dubrave

Zadar:Dubrava 94:69 (16:16, 20:16, 29:22, 29:15)

Zadar: Mujagić, Ivanov 13, Hordov, Bučaj 8, Ljubičić 2, Smolić 6, Mavra 4, Banić 26, Gjergja 10, Jurlina 16, Jurjević 7, Lukić 2. Trener: Rudolf Tičina.

Dubrava: Čubrić 20, Tikvić, Popović 3, Samac 10, Buovac 14, Beča, Brzoja 6, Šarić 15, Babić, Mitrović 1, Bukić, Oršanić. Trener: Damir Kršić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.