Zadar išamarao bljedoliku Cibonu, rezultat izjednačen
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 30.5.2009 u 19:25.
ZDNews.hr

Tome Ružić, najbolji pojedinac u redovima Zadra Foto: (Arhiva, ZDS)


Košarkaši Zadra slavili su danas pred 5000 gledatelja u dvorani Krešimira Ćosića u drugoj finalnoj utakmici protiv Cibone rezultatom 83-72. Zadar je dobio tri od četiri četvrtine, a najbolji u domaćem sastavu bio je raspoloženi Tome Ružić sa 21 postignutim košem i ukupnom valorizacijom 24. Drugi na listi strijelaca kod Zadrana bio je Rok Stipčević sa 14 postignutih koševa, dok je Damir Rančić koji je igrao pod povišenom tjelesnom temperaturom i upalom uha postigao 10 koševa.

Kod Cibone najbolji je bio neumorni Alan Anderson sa 29 koševa i valorizacijom 37. 11 koševa postigao je Homan, a po 7 su upisali Calloway i Rozić.

Košarkaši Zadra dosta dobro otvorili su drugu finalu utakmicu s Cibonom. Nakon prve dvije minute nije bilo koševa, a onda prve koševe za domaće, koji rade seriju od 9-0 upisuju Ružić, Boisa, Juby i Car. Na 9-3, tek u 4. minuti smanjio je Homan koji pogađa tricu. Tada Ružić pogađa dva bacanja, a istom mjerom mu uzvraća Homan koji također stavlja oba bacanja. Na 11-7 smanjio je Princ, a Boisa postiže novi koš za domaće. Kod rezultata 15-13 za Zadar Johnson pogađa ispod koša te stavlja dodatno bacanje, a i sljedeći koš za Zadar postiže Johnson. Na 20-16 u posljednjoj minuti prve četvrtine smanjio je Anderson koji postiže novu tricu za Cibonu.

Zadrani drugu četvrtinu otvaraju košem Boise, a pri rezultatu 22-18 Stipčević postiže tricu, no Anderson smanjuje na 25-20. Gečevski polaže za 27-20, no Andrić s druge strane također postiže koš za dva te pogađa dodatno slobodno bacanje. Pri rezultatu 29-25 Zadar ima kontranapad, a Rančić atraktivno dodaje Johnsonu (alley 'up) koji još atraktivnije zakucava za 31-25. Na 33-25 povisio je Ružić, a Anderson pogađa koš te dodatno bacanje. Na 35-28 povisio je Ružić koji pogađa koš i dodatno bacanje. Zadnje koševe u prvom dijelu upisao je Alan Anderson koji pogađa oba bacanja.

Košarkaši Zadra na najbolji mogući način otvorili su treću dionicu susreta, serijom 10-3. Najaktivniji u tom kratkom periodu bio je Tome Ružić koji je od 10 zadarskih koševa postigao 6. Na 46-35, a zatim i 47 smanjili su Andrić, odnosno Anderson. S druge strane, raspoloženi Johnson postiže još jednu tricu za vodstvo Zadra 49-37. Na 51-37 povisio je Rančić, a Andrić smanjio za dva koša. Na 54-39 povisio je Tome Ružić koji postiže još jednom tricom diže dvoranu na noge. Atmosfera u dvorani je nevjerojatna, publika je na nogama te se svaka akcija Zadra posebno bodri. Pri rezultatu 53-39 Gečevski postiže koš i dodatno bacanje, a fenomenalni Stipčević još jednom stavlja tricu za 59-41. Na 59-43 smanjio je Kus. Perić u sljedećem napadu pogađa jedno od dva bacanja nakon faula Vedrana Princa (60-43). Rozić tricom smanjuje za konačnih, na kraju treće četvrtine 60-46.

Posljednju četvrtinu otvorili su gosti mini serijom od 5-0, koševima Homana i Andersona (trica). Na 63-51 smanjio je Stipčević koji također postiže tricu. Pri rezultatu 64-53 Anderson pogađa jedno od dva bacanja, zatim pogađa koš, te još jednom pogađa samo jedno od dva bacanja. Na 66-57 povisio je Tome Ružić, a Rančić postiže tricu za 69-57. S druge strane, Troha mu uzvraća istom mjerom, tricom, a Stipčević s druge strane također postiže tricu (72-60). Pri rezultazu 76-69 Gečevski ubacuje važan koš za Zadar. Dva bacanja pogađa Boisa, koji hvata loptu u posljednjem napadu Cibone. Gledatelji su na nogama, a Rančić 15 sekundi prije kraja postiže koš za 83-69. Na 83-72 smanjio je Calloway.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.