Oprimistični Rančić uoči revanša s Cibonom: "Pronašli smo rješenje za Andersona!"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 29.5.2009 u 22:57.
ZDNews.hr

Damir Rančić Foto: ZadarSport.com


Košarkaši Zadra sutra (subota 30. svibnja) u Krešinom domu igraju drugu utakmicu za Prvaka Hrvatske protiv Cibone. U prvoj utakmici očajni Zadar izgubio je od Cibone 86-75. Od 85 primljenih koševa Anderson (30) i Kus (21) postigli su 51, a jedina svjetla točka u zadarskim redovima bio je Damir Rančić koji je upisao 21 koš.

Trener Zadra Zmago Sagadin na današnju je pressicu sa sobom poveo dvojicu igrača, Tomu Ružića i Damira Rančića koji su također s novinarima, mora se priznati, vrlo hrabro i optimistično podijelili svoja viđenja i stanje stvari uoči sutrašnje utakmice. Sagadin je u najavi kazao kako je svjestan grešaka koje je radila njegova momčad te je dodao kako se ne smije dogoditi da se ponove iste greške kao u prvoj utakmici.

Todora bole leđa, Tomo je imao 'malu' operaciju (igrat će), Juby i Perić su bolje, polako se vraćaju Rok i Toni

- Što se tiče zdravstvenog stanja – neke probleme ima Gečevski s leđima, vidjet ćemo hoće li moći trenirati, ali mislim da će sutra igrati, Tomo je pak imao malu operaciju ispod pazuha i on će nastupiti. Juby i Perić su bolje, mislim u tom smislu da slabije ne mogu od one obrane koju su odigrali na Andersonu, mogu samo bolje i uvjeren sam da će njih dvojica ovog puta napraviti dobar posao što su i pokazali na prijašnjim utakmicama. Toni se polako vraća, Rok još nije sasvim pravi, ali igra sve bolje i bolje i mislim da će pružiti bolje izdanje - kazao je Sagadin.
Zmago Sagadin: 'Analizirali smo utakmicu i vidjeli smo gdje smo griješili'

- Prvu smo utakmicu analizirali, vidjeli smo gdje smo griješili u obrani, tranziciji, napadu i u vraćanju i jasno da sam ukazao na način kako da ne ponovimo iste greške i da drugu utakmicu odigramo bolje. Protivnik je dobar, ne ovisi sve uvijek o nama, već ovisi i o protivniku, o kriteriju suđenja, uglavnom, u drugoj utakmici ne smijemo ponoviti iste greške. Napravili smo ponešto u obrani, imamo problema s fizičkom čvrstinom gdje oni idu vrlo tvrdo, često i preko granice i to dosta nekažnjeno, imali smo problema u napadanju – nije bilo ravnoteže igre po dužini i širini. Šutirali smo više trica nego dvica, premalo smo šutirali slobodnih bacanja, Cibona je imala njih 35, mi samo 17 i to je neravnopravno .Bio je izjednačen skok, mislim da to možemo bolje, baš kao i omjer izgubljenih i osvojenih lopti i to su ti segmenti gdje ćemo pokušati napraviti korak dalje. Igramo u svojoj dvorani, pred svojom publikom i ja ih pozivam i molim da nam dođu pomoći jer protivnik nije nitko drugi nego u ovom trenutku objektivno najjači tim u državi, a to je Cibona. Cibona nije nepobjediva, nju smo već pobijedili, dakle možemo protiv njih i bez ikakve dileme sutra ćemo napraviti sve što je u našoj moći da dobijemo utakmicu – kazao je Sagadin.

Tome Ružić: 'Trebali bi smo pružiti bolju, čvršću i agresivniju obranu prema vanjskoj i unutarnjoj liniji'

- Vidjelo se na prvoj utakmici da nismo odigrali na našoj razini, pogotovo u obrani, i kao što je trener rekao, ukazao nam je na pogreške i ono što trebamo ispraviti. Na tome smo radili ova dva dana i trebali bismo pružiti puno jaču i čvrstu obranu, agresivniju i prema vanjskoj i prema unutarnjoj liniji – što se mog dijela tiče, prvenstveno mislim na Homana i Prkačina. Te njihove centre moramo zagrađivati i ići čvršće u njih, trebamo mnogo agresivnije odigrati u obrambenom dijelu, a u napadu odigrati svoju igru, strpljivo i bez nekih nekontroliranih poteza – kazao je Ružić u najavi utakmice.

Damir Rančić: Mislim da prvenstveno trebamo puno agresivnije ući na Andersona jer smo mu u Zagrebu dozvolili da se od prve minute razmaše

- Možda izvana i djeluje kao da nema nekog naboja, ali mi u svlačionici smo svakako svjesni ovog stanja i mislim da nakon one utakmice u Zagrebu koju smo odigrali vrlo loše svi jedva čekamo ovaj uzvratni susret danas. Razmišljamo o tome da ćemo im se osvetiti za poraz koji su nam nanijeli u Zagrebu i da ćemo pobijediti. Svi smo veliki optimisti. Pola europskih momčadi se pita kako zaustaviti Andersona, i mi smo ovih dana neke stvari iskorigirali i istrenirali, pokušat ćemo to provesti u djelo. Mislim da prvenstveno trebamo puno agresivnije ući na njega jer smo mu u Zagrebu dozvolili da se od prve minute razmaše i onda je tako kvalitetnog igrača teško zaustaviti. Mislim da od prve minute trebamo odigrati puno agresivnije, i oni igrači koji su na njemu i ovi ostali da čuvaju leđa tom igraču koji bude na njemu – vrlo optimistično će za kraj Rančić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.