Prostran: "Moramo pronaći način da zaustavimo Andersona"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 27.5.2009 u 23:37.
ZDNews.hr

Toni Prostran Foto: Filip Brala (ZadarSport arhiva)


Igrač Zadra i jedan od najperspektivnijih mladih hrvatskih košarkaša, Toni Prostran donedavno je muku mučio s ozljedom koljena o kojoj se nije previše pisalo u medijima. Neki zlobnici odmah su taj isti problem iskoristili kako bi spočitavali treneru Zadra Zmagi Sagadinu kako Prostrana ne stavlja u igru te kako se njegova minutaža nije povećala od dolaska slovenskog stratega na klupu Zadra. Apsurd i neistina!

Postoji službena statistika NLB lige, Eurokupa i Prvenstva Hrvatske iz koje se jasno da iščitati kako se Tonijeva minutaža od dolaska Zmage Sagadina na klupu Zadra samo povećavala, naravno, do onda kada se nisu naredale ozljede s kojima Prostran muči muku već neko vrijeme, pa je tako bilo fizički nemoguće da nastupi u nekoj od utakmica kada je bio povrijeđen ili nije bio prijavljen u roster!

S Tonijem smo danas razgovarali o jučerašnjem dvoboju Zadra i Cibone. Prostran je mišljenja kako će se u drugoj finalnoj utakmici morati učiniti apsolutno sve što se može da se zaustavi američkog igrača Alana Andersona koji je Zadranima u prvoj utakmici 'utrpao' čak 30 koševa.

Također, Prostran kaže kako su negativne kritike na Stipčevićev računu neosnovane te napominje kako je Stipčević ove godine bio jedan od najboljih zadarskih igrača, što je apsolutno točno. 'On je veliki radnik i brzo će se vratit, a to smo mogli vidjeti i protiv Cibone gdje je bio vrlo dobar' - kazao je Prostran.

Dan nakon utakmice, hladne glave - što je po tebi prelomilo utakmicu?

- Loše smo ušli u utakmicu, a Anderson nam je od prve do posljednje minute radio velike probleme. Imali smo malo dana za pripremu, nadam se da ćemo se za sljedeću utakmicu dobro pripremit i da ćemo pred svojom publikom doći do nama vrlo važne pobjede.

Što će biti ključno u drugoj finalnoj utakmici s Cibonom?

- Najvažnije je zaustavit Andersona i smanjiti mu postotak šuta, naravno, treba pripaziti i na ostale igrače, no ukoliko uspijemo limitirati Andersona, mislim da smo na dobrom putu da mi budemo na kraju ti koji će slaviti, naravno, uz podršku s tribina koja će biti itekako potrebna.

Ispalo je da ste u prvoj utakmici ispucali više šuteva za tri nego za dva, na kakav način Zadar treba igrati protiv ovakve Cibone?

- Što reći, jednostavno je tako ispalo, dosta teško smo odgovarali na njihovu agresivnu igru i to ćemo morati popraviti. Sigurno je kako s tricama nećemo moći pobijedit ovakvu Cibonu, ključ će biti u limitiranju Andersona koliko je to moguće više.

Ovih dana mnoge kritike upućene su na račun tvog kolege i suigrača Roka Stipčevića, kako ti to komentiraš kao njegov suigrač?

- Prije svega, mislim da to Rok nije zaslužio. On je veliki radnik koji je ove godine pokazao da se na njega možemo oslonit u svakom trenutku. Bio je jedan od naših najboljih igrača i žao mi je što se ozlijedio. To ga je malo izbacilo iz ritma, ali on je veliki radnik i brzo će se vratit, a to smo mogli vidjeti i protiv Cibone gdje je bio vrlo dobar. Mislim da on ne zaslužuje da se o njemu priča u negativnom kontekstu.

Za kraj, što se tvog zdravstvenog stanja tiče, da li je sve u redu i da li je konačno ozljeda koljena iza tebe?


- Počeo sam trenirati, nastupio sam protiv Cibone i osjećam se dobro, nadam se da će s koljenom biti sve u najboljem redu, za sada sam dobro. Što se ostalih ozljeda tiče, njih nema, samo sam imao problema s koljenom i sada je to 'ok' - kazao nam je Prostran za kraj razgovora.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.