Zmago Sagadin nakon poraza od Cibone u prvoj finalnoj utakmici za prvaka Hrvatske kazao je kako je njegova momčad hendikepirana pod košem, te je dodao kako nije bio zadovoljan suđenjem, odnosno brojem dosuđenih pogrešaka Zadru naspram Ciboni.
VIDEO - Sagadin: "Ispucali smo previše trica, što nije dobro"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 27.5.2009 u 14:53.
ZDNews.hr

Zmago Sagadin Video: Televizija VOX


Košarkaši Zadra jučer su poraženi u Draženovom domu u prvoj finalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske od Cibone rezultatom 86-75. Izabranici Zmage Sagadina nisu bili na razini prvaka države i sigurno je kako jučer viđeno nije njihov maksimum, niti približno.

U razgovoru za Televiziju VOX, Zmago Sagadin danas je kazao kako su Zadrani hendikepirani pod košem, a tu ističe inferiornost Tome Ružića i Todora Gečevskom naspram centrima Cibone.

- Cibona nas je svojom agresivnošću i oštrinom otjerala od koša, nismo mogli igrati po dubini, jednostavno nismo uspjeli spustiti loptu pod koš, tu smo mi hendikepirani, Tomo i Gečevski su dosta slabi u odnosu na njih, oni igraju vrlo oštro, a nam sude faulove. Jasno je onda da kad smo otjerani od koša da moramo igrati vanjsku igru i to nije dobro – kazao je Sagadin.

Da run'n gun stil ne paše Zadranima, pokazala je i prva četvrtina kada je Zadar u prvih deset minuta primio čak 31 koš, a dao samo 22. Što se suđenja tiče, Sagadin napominje kako ni ono nije bilo korektno, a činjenica kako je Cibona ispucala 35 slobodnih bacanja, a Zadar samo 17 Sagadina je navela na to da kaže kako mu ne odgovara takav stil suđenja.

- Prva četvrtina već je krenula u smjeru tko će dati više koševa, a na taj način se Cibona ne dobija, tako da im se moramo fizički suprotstaviti i moramo uravnotežiti igru po dubini i širini. Samo sa šutiranjem trica utakmicu ne možemo dobiti. Mi smo malo iscrpljeni, i to je jučer bilo vidljivo , jasno, i kriterij mi ne odgovara, kad netko šutira 35 penala, to je Cibona, a mi samo 17, to je prevelika razlika i to nije korektno – za kraj će Sagadin.

U subotu košarkaši Zadra imaju priliku za poravnanje rezultata, a ukoliko žele izjednačiti na 1-1, svakako treba izbjegavati igru iz Draženovog doma, konstantno šutiranje trica te poznatu, iskušanu i neuspješnu taktiku za Zadar - run'n gun.

Opširnije u video prilogu

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.