Nezaustavljivi Anderson doveo Cibonu do vodstva od 1-0
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 26.5.2009 u 21:29.
ZDNews.hr

Damir Rančić Foto: ZadarSport (arhiva)


Košarkaši Zadra poraženi su danas u prvoj finalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske od domaćina Cibone rezultatom 86-75. Najbolji na utakmici bio je Alan Anderson, igrač Cibone koji je uz postignutih 30 koševa skupio i 12 skokova.
Slijedi ga Davor kus koji je postigao 21 koš, dok je Prkačin upisao 10. U redovima Zadra najefikasniji bio je Rančić sa 21 postignutim košem (7 trica), 18 je postigao Stipčević, a kapetan Todor Gečevski upisao je 16 koševa.

Igrači Cibone bili su spretniji i sretniji te su bolje otvorili utakmicu. Zadrani su prvi put poveli tek u 6. minuti kada su došli u kratko vodstvo (21-23), no Cibona se ubrzo vraća te serijom od 8-0 pred kraj prve četvrtine dodatno podižu svoje vodstvo, a na kratki odmor odlaze s prednošću od 6 koševa (29-23).

Loša igra Zadra nastavila se i u drugoj četvrtini, a nezaustavljiv bio je Alan Anderson koji je zabijao preko gotovo svih igrača Zadra. Zadrani su se u drugoj četvrtini približili na 4 koša zaostatka, no i onda Anderson preuzima stvar u svoje ruke te Cibonu odnosi na 10 koševa razlike (48-38). U prvom dijelu Anderson je postigao 19 koševa uz sedam skokova, dok je najbolji u zadarskim redovima bio kapetan Todor Gečevski s 11 postignutih koševa.

Zadrani u trećoj dionici nisu postigli koša pune tri i pol minute, a s druge strane, Cibona, preko Andersona još jednom stvara veliku, a kasnije će se pokazati - nedostižnu prednost. Kod Zadra aktivni su bili Gečevski i Stipčević, no to ipak nije bilo dovoljno za veći podvig, rezultatsko približavanje ili preuzimanje vodstva. Kod rezultata 64-53 Zadar je imao napad koji je trajao 2:03 sekunde, Stipčević je preuzeo stvar u svoje ruke te je postigao tricu sa zvukom sirene, no sudac Dožai odmahnuo je rukom, a trica nije priznata jer je Stipčević pucao prekasno.

Posljednju četvrtinu izabranici Velimira Perasovića odradili su rutinirano, a Zadrani su unatoč rezultatu 22:22 na kraju posljednje dionice kući otišli pognutih glava. Unatoč tome što se raspištoljio u posljednjoj četvrtini te je na kraju upisao 7 trica, Damir Rančić nije sam mogao voditi svoju momčad do pobjede. Zadrani su ispucali čak 31 tricu od čega su pogodili 1, dok je s druge strane Cibona šutnula svega 6 trica od čega su pogodili tri.

Činjenica je kako se Anderson poigrao igračima Zadra te pravo rješenje za njega nije postojalo. Isto tako, činjenica je kako su igrači Zadra ipak ispucali previše trica, a manje su manje išli na igru pod koš, ili na šut za dva. Zašto, ne znamo…

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.