"Ne idemo u Zagreb s bijelom zastavom, dat ćemo sve od sebe da dobijemo"
Piše: H.B. | Objavljeno 25.5.2009 u 23:33.
ZDNews.hr

Hrvoje Perić Foto: ZadarSport (arhiva)


Košarkaše Zadra danas (utorak 26. svibnja u 18 sati i 30 minuta) očekuje prva utakmica finala Prvenstva Hrvatske. Protivnik je svima znan, onaj najljući – Cibona. Zagrebačka momčad ima starta s pozicije prve momčadi, pa shodno s time imaju prednost domaćeg parketa, no, naš današnjih sugovornik, jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač Zadra ove sezone, Hrvoje Perić kaže kako Zadar u Zagreb ne ide s bijelom zastavom!

Kako najaviti utakmicu s Cibonom?

- Pred nama je utakmica s Cibonom, igrači su vrlo motivirani i ono što mogu obećat u svoje ime i u ime svojih suigrača je to da ćemo dati svoj maksimum da pobijedimo Cibonu. Ne smatramo kako je nemoguće pobijediti ih, ipak je to finalna serija i svatko svakoga zna dovoljno dobro, nekih velikih nepoznanica nema ni s jedne ni s druge strane.

U čemu će biti ključ, što i kako Zadar treba odigrati da dođete do pobjede u domu Dražena Petrovića?

- Mislim da će ključ biti u dobroj i agresivnoj obrani od prve minute, Ciboni i njihovim igračima nikako ne smijemo dopustiti da se raspištolje i to će biti ključ. Moramo ih ograničiti u broju postignutih koševa, a sve to napravit ćemo budemo li igrali disciplinirano u obrani, u što vjerujem.

Favorit? Cibona ili Zadar? Rekao si da se već svi međusobno dobro poznajete, tako da nekih velikih iznenađenja ne bi trebalo biti?

- Oni jesu u prednosti radi domaćeg parketa i dvorane i objektivno su favoriti, no mi u Zagreb ne idemo s bijelom zastavom. Bit ćemo angažirani, motiva neće nedostajati i ja se nadam da možemo napraviti dobar rezultat. Probat ćemo napraviti podvig, a hoćemo li u tome uspjeti vidjet ćemo na kraju, ja se nadam da hoćemo.

I Tornado je najavio dolazak u Zagreb, imat ćete vjerojatno veliku podršku s tribina.

- Dolazak Tornada jako puno će nam značiti, ipak, nije isto igrati u dvorani s Tornadom i bez tornada. Oni su nam dodatni motiv i lijepo je igrati kad znaš da su iza tebe. Uostalom nama je njihova podrška i u Trnskom i na mnogim gostovanjima ove godine dosta značila, nadam se da će doći u velikom broju te se također nadam da ćemo na kraju svi zajedno slaviti – za kraj će Perić.

Utakmica počinje u 18 sati i 30 minuta uz izravan prijenos na HTV 2.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.