Ništa od finala, juniori KK Zadar poraženi u polufinalu PH od Cedevite
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 24.5.2009 u 7:21.
ZDNews.hr

Juniori KK Zadar Foto: 057info.hr


Juniori KK Zadar su poraženi u polufinalu Prvenstva Hrvatske od domaćina završnog turnira Cedevite 71-78.

Cedevita je iskoristila prednost domaćeg terena i bodrenje solidno popunjene dvorane u Sutinskim Vrelima, pa će u finalu odmjeriti snage sa Splitom CO. Utakmica je bila puna preokreta, no ključni je bio Cedevitin break krajem druge i početkom treće četvrtine.

Ivan Batur strpao je dvije trice, jednu je dodao Nikola Blažević, a onda dvicu zabija Ivan Mikulić što je donijelo Zadru 40:28 na dvije minute prije odmora, nakon što je Cedevita bila na samo 28:26 četiri minute ranije. Činilo se kako će Zadrani već tada odvesti susret u mirne vode, ali minuta odmora Silvija Jenkača prekinula je njihov bijeg na vrijeme.

Tricom Tomislava Gabrića, pa koševima Vilima Poljaka i Roka Rogića Cedevita se već do odmora vratila na samo pet koševa zaostatka (42:37). "Tada smo shvatili da možemo igrati sa Zadrom i to je bio ključ", kaže Jenkač. "Onda su momci na početku treće četvrtine dali stvarno sve od sebe i stvorili smo nedostižnu prednost."

Početkom nastavka Zadar je koševima Blaževića još jednom otišao na +7 (46:39), no do kraja četvrtine koš-faul zabit će još samo Martin Crnjak, a sve ostalo pripada domaćinu turnira. "Mi smo prepali malo, vidjelo se to na igračima, naročito Ivanu Buvi koji je inače naš prvi igrač. Bio je fasciniran atmosferom polufinala prvenstva dražve, prvi put da igra neku tako važnu utakmicu", pričao je trener Cedevite nakon utakmice.

Upravo prvi poeni Buve (s linije bacanja) kao da su pokrenuli Cedevitu. Ivan Benković i Hrvoje Sertić zabijaju po pet poena, a polaganje u kontri dodat će i Gabrić, sve da bi sjajnu četvrtinu završio upravo Buva, svojim prvim i jedinim košem iz igre na cijeloj utakmici kojim je odveo svoje na +10 (49:59).

Koševima Rogića i Ante Mioča prednost je narasla na +15 (49:64) nakon dvije minute posljednje četvrtine, ali tada počinju problemi za domaćina. Playmaker Rogić, dotad najbolji igrač Cedevite, ispada s pet osobnih šest minuta prije kraja utakmice, a minutu kasnije priključuje mu se i krilo domaćih Gabrić, a ulogu organizatora preuzima Poljak.

Sve to Zadrani koriste maksimalno i tricama nezaustavljivog ljevaka Batura dolaze do samo -4 (67:71) dvije minute prije kraja. Ipak, u iduća tri napada Batur gubi loptu u gužvi u reketu, pa trice promašuju Mikulić i Milin, dok na drugoj strani pet od šest bacanja zabija Poljak i uvodi Cedevitu u finale.

"Odigrali smo loše, zapravo odigrali smo onoliko koliko su nam dopustili igrači Cedevite", rekao je trener Zadar Roko Gjergja. "Podbacili smo i ne bih htio ništa govoriti još ovako vruće glave, ali i dalje mislim da smo bolja ekipa nego Cedevita. Utakmica za treće mjesto nam je nevažna i neće biti pritiska da ju dobijemo."

Zadar - Cedevita 71:78 (22:19, 20:18, 7:22, 22:19)

Zadar: Mikulić 11, Peltzman 11 (6sk, 4as), Banić, Blažević 5, Milin 3, Vlaić 3 (9sk), Crnjak 8 (11sk, 2bl), Batur 28 (10sk, 4as), Vrsaljko, Šango 2, Škara, Šakara.

Cedevita: Vukašin, Gabrić 13, Rogić 16 (5sk), Mioč 6, Sertić 9 (6sk), Poljak 19 (7sk, 3as), Soldo, Benković 9, Buva 4 (1/11 iz igre, 8sk), Mamić, Sabljić 2, Vlašić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.