Zadrani na krilima Rančića i Cara izborili finale Prvenstva Hrvatske!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 23.5.2009 u 18:58.
ZDNews.hr

Damir Rančić postigao je 21 koš Foto: (Arhiva, ZDS)


Košarkaši Zadra plasirali su se u finale Prvenstva Hrvatske! Danas s početkom u 16 sati i 30 minuta započeo je drugi dvoboj između Zagreba i Zadra, a na kraju su ipak slavili sretniji i spretniji Zadrani. Iako su gubili veći dio susreta, izabranici Zmage Sagadina pred kraj susreta uspjeli su se vratiti u susret, te na kraju zasluženo slaviti! Najbolji u redovima Zadra bio je Damir Rančić koji je postigao 21 koš, slijedi ga Marko Car sa 17, dok je 15 koševa upisao Tome Ružić.

Zadrani su poveli 0-2 preko Ružića, no danas dobro raspoloženi Simon ubrzo je uzvratio tricom. Pri polaganju Tome Ružića za 3-4, Zagreb radi seriju od 5-0 te dolazi na 4 koša viška. Na 11-4 povisio je Ante Tomić, a još jedan koš za Zagreb postiže Mulaomerović. Tada Marko Car stavlja tricu za Zadrane, a Mulaomerović nakon faula na šutu pogađa dva bacanja, a raspoloženi Marko Car pogađa još jednu tricu za 15-12. Pri rezultatu 20-14 za Zagreb, Mulaomerović pogađa tricu, a na prvi kratki predah otišlo se s rezultatom 25-15 i + 10 Zagreba.

Drugu četvrtinu bolje otvaraju Zadrani koji nakon koša Ante Tomića za 27-15 postižu koš preko Cara, a nakon koša Štimca Rančić sam radi seriju od 9 uzastopnih koševa. Prvo tricom smanjuje na 29-20, a zatim i triput za redom polaže i dovodi Zadrane na samo -3 koša (29-26). Tada Mulaomerović pogađa još jednu tricu za domaće i Zagreb je opet na +6. Pri rezultatu 36-32 Gečevski postiže tricu za Zadar, no Simon polaže dvaput za redom te se na poluvrijeme odlazi s rezultatom 40-35 za Zagreb.

Nakon početna 4 koša Zagreba, tricu, a ujedno i svoje jedine koševe na današnjoj utakmici postiže Juby Johnson koji smanjuje na 44-38. Nakon koša Vladovića, Ružić još jednom polaže, a Damir Rančić postiže još jednu tricu. Pri rezultatu 52-47 Boisa polaže za 49-ti koš Zadrana, a Gečevski pogađa jedno od dva bacanja. Do kraja treće četvrtine Zagreb je ostao na samo 6 koševa prednosti, a u psljednju dionicu susreta ušlo se s rezultatom 57-53.

Prvi koš u zadnjoj četvrtini postigao je Luka Žorić koji polaže za 59-53. U 36. minuti susreta Zagreb je imao 5 koševa prednosti, a svoj novi koš upisao je Ante Tomić. Stipčević tada pogađa tricu za 65-64 i Zadrani dolaze na samo jedan koš zaostatka. Tada Rančić radi faul nad Tomićem koji pogađa oba slobodna bacanja (67-64), a Todor Gečvski u sljedećem napadu polaže za smanjenje od jednog koša, te pogađa dodatno bacanje za 67-67. Na 69-67 povisio je Krunoslav Simon, no Gečevski mu vraća istom mjerom te polaganjem izjednačava. Gečevski još jednom polaže, no ovaj put za vodstvo Zadra, a Damir Rančić u sljedećem napadu pogađa tricu za 69-74 i +5 Zadra! Nakon serije faulova i slobodnih bacanja, Zadar je bio taj koji je na kraju slavio, a konačan rezultat bio je 74-78 za danas bolji i koncentriraniji – Zadar!

ZAGREB: Tomić 16, Vladović 4, Babić 2, Simon 22, Dijan, Rahimić, Štimac 2, Žorić 8, Mulaomerović 20, Krstić.

ZADAR: Rančić 21, Perić, Stipčević 3, Marčinković, Johnson 3, Prostran, Gečevski 13, Ružić 15, Popović, Macura, Car 17, Boisa 6.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.