"Idemo završiti započeti posao"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 22.5.2009 u 0:39.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: Sebastian Govorčin (ZDS arhiva)


Rok Stipčević, prvi razigravač Zadra u srijedu 20. svibnja napunio je 23. godine, pa mu ovoga puta redakcija portala ZadarSport želi sve najbolje, što na košarkaškim parketima, što u privatnom životu. Samo nastavi dalje hrabro i kvalitetno, kao i do sada!

Stigao je još jednom poziv u reprezentaciju, na širem popisu, uz još trojicu zadarskih igrača (Car, Perić, Rančić) našao si se i ti. Kakvi su prvi dojmovi?

- Da, stigao je taj poziv, Periću, Caru, Rančiću i meni, mislim da je to pohvalno, bit će nam to dodatan motiv da treniramo bolje i da se dokažemo. Mislim da ćemo se dokazati u toj selekciji i da ćemo samo napredovati, jer, smatram da tamo ima mjesta za nas. Osobno mi je to velika čast, zadnje dvije godine sam bio u 'B' reprezentaciji , u juniorskim danima sam također bio u reprezentaciji, bio sam u 'U 20' dvoje godine. Ono što mogu svima, a ponajprije samom sebi obećati je to da ću nastojati dati sve od sebe da napravim korak dalje od 'B' selekcije, te da završim u 'A' selekciji, bit će teško, no dat ću sve od sebe.

Sve osim pobjede bilo bi loše, s obzirom na visoku pobjedu u prvoj utakmici, a i trener Sagadin napominje kako se momčad nalazi u odličnom psihofizičkom stanju.

- Idemo u Zagreb završiti posao. Oni će sigurno imati dodatan motiv radi ovog poraza u Zadru. Oni kvalitetu posjeduju, što uopće nije sporno, jer stvarno imaju nekolicinu odličnih igrača koji u bilo kojem trenutku mogu riješiti utakmicu, a to su nam i pokazali u dvije utakmice ove godine. Primjer su četiri utakmice s Cibonom, od kojih su u tri izgubili u samom finišu. Igra se u Zagrebu, u njihovoj dvorani, bit će to jedna sasvim nova i drugačija utakmica tako da mi gore idemo maksimalno spremni i fokusirani, ukratko, idemo završiti započeti posao.

Odakle prijeti najveća opasnost sa Zagrebove strane, više nema nikakvih nepoznanica…

- Mislim da trebamo u utakmicu uči maksimalno angažirano u dva smjera, obrani i napadu. Kroz obranu moramo zatvoriti sve njihove kretnje, trebamo ih limitirati u šutu i mislim da ćemo to dobro odraditi, dat ćemo sve od sebe. Kao što si napomenuo, nema tu nekih velikih nepoznanica jer se svi dosta dobro poznajemo. Čvrstom i agresivnom obranom, dobrim i koncentriranim napadom dolazimo do pobjede.

Koliko bi vam značila eventualna podrška Tornada u Trnskom?

- Navijači nama znače jako puno, i to oni najbolje znaju. Vidio si smo ovu zadnju utakmicu koliko je različito igrati bez Tornada i s Tornadom. Taj dodatni impuls koji kreće s njihove tribine nama je dodatan motiv i to nas tjera da igramo bolje i da više 'grizemo'. Nadam se, ovo govorim i u ime svojih suigrača, da će nas Tornado podržati i u Trnskom i da ćemo na kraju svi zajedno slaviti – za kraj će Stipčević.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.