"Zagreb nije tim za strah, nije ni tim za podcjenjivanje"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 18.5.2009 u 22:52.
ZDNews.hr

Zmago Sagadin Foto: (Arhiva, ZDS)


Košarkaše Zadra u utorak očekuje prva utakmica polufinala Prvenstva Hrvatske. Izabranici Zmage Sagadina odmjerit će snage s momčadi Zagreba, a uoči utakmice, Sagadin upozorava kako je Zagreb u dobrom stanju. Što se Stipčevića tiče, zadarski strateg napominje kako se on vraća 'mic po mic', a što se Prostrana tiče, napominje kako mladi razigravač Zadra još uvijek ima problema s koljenima pa nije realno za očekivati da će sutra zaigrati.

- Završili smo regularni dio i ja se ponosim i zadovoljan sam time što je moj tim pokazao, kako je igrao i što je napravio. Po meni smo napravili ono što smo morali napraviti jer Zadar se definitivno plasirao u NLB ligu sljedeće sezone u svim kombinacijama. Od prvog mjesta nas je dijelio jedan napad, jedan šut možda, bili smo vrlo blizu, ali Cibona je ove sezone jači tim. Pošinje playoff i tu je sve moguće, pogotovo Cibona, Zadar i Zagreb su iskazali da mogu i kući i vani pobijediti, malo je korak iza Split koji to nije iskazao.

'Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo, Zagreb je momčad koju treba respektirati, a ukoliko mislimo slaviti trebamo odigrati čvrsto i muški'

- Zadnja utakmica Cibona – Zagreb je pokazala da je Zagreb u dobrom stanju, da se može ravnopravno nositi s Cibonom, tako da je i ova utakmica vrlo otvorena. Mi se pripremamo i dat ćemo sve od sebe da tu utakmicu dobijemo. Zagreb nije tim za strah, nije ni tim za podcjenjivanje, to je tim kojeg treba respektirati i odigrati čvrsto i tvrdo jer će oni tako ići na nas, obranom i skokom dobiti utakmicu. Nekih dugih priprema nismo imali jer za to nije bilo vremena, ali znamo se toliko dobro, oni nas i mi njih, tako da nekih većih iznenađenja ne može biti.

'Vraća se Rok, Macura je u nedjelju počeo trenirati, Toni je i dalje ozlijeđen'

- Trudimo se vraćati 'mic po mic' Roka, i on je sve više dio našeg koncepta. U nedjelju se priključio i Macura, tako da u ovom trenutku imamo devet igrača u rotaciji od kojih svi mogu ravnopravno igrati. Nažalost, Prostran još uvijek ima problema, ne trenira s nama, vjerojatno će tek krajem tjedna početi normalno trenirati. Tako da imamo ovih devet i trojicu mladih – Marčinković, Popović i Olivari. Njih dvojica još nisu išli u reprezentaciju, ali ne zbog nas već zato što su morali duže ostati u školi radi nadoknađivanja, tako da čim im škola dopusti oni imaju pravo priključiti se reprezentaciji.

'Očekujem podršku navijača jer nam je sad pomoć najpotrebnija'

- Očekujem da se dvorana popuni, da naši navijači dođu jer sad je svaka utakmica biti ili ne biti i pomoć nam je potrebna. Dosta smo već umorni, ne samo mi, već i svi timovi, ali nema nikakve dvojbe da će moj tim dati i svoj zadnji atom snage no bilo bi dobro da imamo i pomoć s tribina – za kraj će Sagadin.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.