VIDEO - Humanitarna akcija "HRVATSKI NAVIJAČI VUKOVARU"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 15.5.2009 u 18:27.
ZDNews.hr


Koordinacija navijačkih udruga pokreće humanitarnu akciju HRVATSKI NAVIJAČI VUKOVARU. Cilj akcije je prikupiti novčana sredstva te ih donirati onima kojima je to najpotrebnije. U akciju su uključene sve vodeće navijačke skupine u Hrvatskoj.

Dana 29.03.2009. predstavnici Koordinacije posjetili su Vukovar i nazočili sastanku sa predstavnicima udruge Sv. Vinko. U ugodnoj atmosferi prezentirani su naši ciljevi i očekivanja. Predstavnici udruge Sv. Vinko prezentirali su svoj rad i djelatnosti i na zadovoljstvo svih odlučeno je da se krene dalje sa organizacijom. Udruga Sv. Vinko bavi se humanitarnom djelatnošću u gradu Vukovaru. Prvenstveno se brinu o starima, bolesnima, siromašnima te obiteljima sa vise članova. Zaključeno je kako ce donacija najviše koristiti upravo tim ljudima a udruga sv. Vinko je odabrana kako bi tu pomoć distribuirala na terenu.

Majice u prodaji od utorka, cijena 100 kuna.
- Kao i lani, bit će okupljanje svih navijačkih skupina u Vukovaru. Prošle godine skup je organiziran zbog srpskih provokacija po Vukovaru, dok je ove godine akcija ipak više humanitarna. Za tu prigodu sve udruge navijača izradile su majice koje će svaka udruga prodavati u svom aranžmanu, a cijeli prihod bit će uplaćen onima kojima je to u Vukovaru najpotrebnije u Vukovaru – kazao je Milan Bačić, član vodstva Tornada u razgovoru za ZadarSport.

Udruga navijača Tornado Zadar svoje će majice početi prodavati u utorak, prije prve polufinalne utakmice kod ulaza za navijačku tribinu (ulaz D). Cijena majice je 100 kn. Ponavljamo, cijeli prihod ide u humanitarne svrhe.




Predstavnici udruge ponudili su svoju pomoć oko organizacijskog dijela događanja koji bi se odnosio na Vukovar a predstavnici Koordinacije su na sebe preuzeli organizaciju prikupljanja donacija. U tu svrhu otvoreni su kunski te devizni računi za sve one koji žele pomoći i oni glase:

Kunski racun:

2340009-1510378766

Devizni račun:

HR 66 2340 0091 5103 7876 6
PRIVREDNA BANKA ZAGREB D.D.
10000 Zagreb, Račkog 6, Croatia
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Napomena za devizne uplate: pri uplati se trebaju navesti svi gore navedeni podaci.

Napomena za sve uplate. Ukoliko želite na kucnu ili poslovnu adresu dobiti zahvalnicu koju izdaje Koordinacija u ime navijačkih udruga molim da prilikom uplate na uplatnici ili internet formularu napišete svoje podatke kako bi bili vidljivi. Druga opcija je presliku ili potvrdu o uplati pošaljite na

vukovar2009@slobodanavijacima.org.

Dana 10.04.2009. u Vukovaru je održana konferencija za javnost na kojoj se javno objavio početak akcije te pozvalo sve ljude dobre volje na sudjelovanje u ovoj humanitarnoj akciji organiziranom posjetom hrvatskih navijača predvođenih njihovim matičnim udrugama te Koordinacijom u Vukovaru. Tom bi se prigodom mimohodom iz centra Vukovara prema groblju odala počast vitezovima palim za slobodu Vukovara i Hrvatske, a ujedno bi se i predao iznos skupljen u humanitarnoj akciji. Skup svih navijača održat će se dana 06.06.09. tako da će svi navijači nakon posjeta Vukovaru zajednički otići na reprezentativni susret između Hrvatske i Ukraine na stadion u Maksimiru.

Vise informacija o akciji možete dobiti na vukovar2009@slobodanavijacima.org

Koordinacija navijačkih udruga.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.