VIDEO - Sagadin uoči Šibenika: "Postoji velika doza samopouzdanja u mom timu"
Piše: H.B. | Objavljeno 15.5.2009 u 17:00.
ZDNews.hr

Zmago Sagadin Foto: ZDS (arhiva)


Košarkaši Zadra sutra na Baldekinu gostuju u utakmici 14. kola Lige za Prvaka kod domaćina Šibenika. Uoči utakmice, trener zadarske momčadi, Zmago Sagadin na pressici je kazao kako je momčad u dobrom stanju te kako kod igrača postoji velika doza samopouzdanja. Sagadin smatra kako dvojac Mimica – Filipović treba limitirati, baš kao i Bilobrka kojega smatra dobrim igračem.

'Susjedski derbi u napetoj atmosferi'

- U zadnjem kolu Lige za prvaka igramo kod susjednog Šibenika, a koliko imam informacija, to je uvijek susjedni derbi u napetoj atmosferi, pa će tako vjerojatno biti i ovaj put. Nema nikakvih iluzija da će se Šibenik predati unaprijed, tako da mi moramo odigrati svoju igru, dakle, pristup mora biti pravi i u tom pravcu ja pripremam svoj tim da damo i na toj utakmici svoj maksimum.


'Kod mojih igrača prisutna je velika doza samopouzdanja'

- U dobrom smo stanju, možemo, tako da postoji velika doza samopouzdanja u mom timu i to je dobro. Dobro je raspoloženje, igrači dobro rade, ne kukaju i mislim da smo spremni i da ćemo protiv Šibenika pružiti jednu dobru partiju. Šibenik daje mnogo koševa kad im se to dozvoli, tako da će opet veliku važnost imati obrana, skok, kontranapad i kontrolirano u napadu, moramo postaviti naš sistem, našu igru na terenu.

Olivari i Popović u reprezentaciji

- Macura i Prostran će biti u sastavu, ali realno je da neće nastupiti, tako da samo popunjavaju broj jer Popović i Olivari idu u reprezentaciju. U ovom trenutku baš i nemamo mnogo igrača za igru, ali za treninge imamo pošto su s nama Tičina, Šestić i Šarlija koji danas skida gips, zato smo i pustili da Popović i Olivari idu da bi izborili mjesto u reprezentaciji - kazao je Sagadin



'Perić nije u 'super' stanju, Stipčević se lagano vraća

- U Šibeniku istupaju dva vanjska igrača – Mimica i Filipović, oni su dobri napadači i bit će ih potrebno limitirati, baš kao i Bilobrka koji je po meni dobar igrač. Centri Vukičević i Bilan koji konstantno daju mnogo koševa i prave po četiri pet skokova, tako da ih treba limitirati u skoku, a vanjskim igračima ne smijemo dozvoliti da se razlete. Inzistirat ću da pristup bude dobar i da vježbamo obranu, skok i kombinatoriku i da uigravamo neke stvari koje nam još ne idu najbolje te da utakmicu iskoristimo za podizanje Roka koji se polako vraća i iz utakmice u utakmicu igra sve bolje. Ne mogu to reći za Perića, on nakon svih tih problema s leđima, bakterijom, nije u super stanju, ali dobro radi i trebat će mu koji dan da se vrati u stanje u kojem je bio – kazao je Sagadin.

Opširnije u video prilogu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.