Drugi rođendan ZadarSporta!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 15.5.2009 u 4:21.
ZDNews.hr

Logotip ZadarSporta Logo: ZadarSport.com


Poštovani posjetitelji i čitatelji portala ZadarSport, velika mi je čast obznaniti kako je na današnji dan prije točno dvije godine, (15. svibnja 2007) utemeljen prvi i jedini zadarski sportski portal – ZadarSport! Prva ideja koja je meni pala na pamet, za ime portala, bila je "Zadarski sport", no moj prijatelj i suosnivač ZadarSporta, Roman Morović predložio je ime ZadarSport.

Ubrzo smo se dogovorili i zakupili smo domenu ZadarSport.com i hosting paket od 100 megabajta! Sve skupa nas je koštalo 78 kuna! Ono što smo htjeli postići s otvaranjem portala smo i naveli u članku kojega smo objavili nekoliko dana nakon pokretanja portala, a jedna od stavki bila je i „Postati svojevrsno okupljalište i izvor informacija svih sportaša i zaljubljenika u sport i grad Zadar“, u čemu smo i uspjeli.

Najposjećeniji i najčitaniji internet protal s ciljanom publikom, najčitaniji forum u Zadru i regiji

Danas, dvije godine nakon pokretanja jedinog sportskog portala u gradu Zadru i zadarskoj županiji sa sigurnošću možemo reći da smo najčitaniji zadarski Internet portal s ciljanom publikom. Naš Forum, koji je okupljalište istinskih i pravih zaljubljenika u sve što je vezano za Zadar i zadarski sport danas broji 1960 članova, a prije nekoliko tjedana forum prešao je "čarobnu" granicu od 100.000 upisa.

Ekskluzivni i profesionalni, citirani od strane mnogih domaćih i stranih medija

Ono po čemu smo prepoznatljivi i po čemu nas cijene ostali hrvatski, ali i svjetski mediji je to da smo brzi, ažurni i da objavljujemo točne informacije, uglavnom prvi. ZadarSport nerijetko je citiran u mnogim domaćim, ali i stranim medijima, a naše ekskluzivne informacije, intervjue i ostale zanimljive sadržaje nerijetko su prenosile i nacionalne TV kuće: HRT, NOVA TV, RTL televizija, tiskovine: Slobodna Dalmacija, Sportske novosti, Večernji list, VOX glas Zadra i ostali, Internet portali: 057info.hr, Index.hr, Sportnet.hr, Net.hr, Tportal.hr, Sportskenovosti.hr, Slobodnadalmacija.hr, Ezadar.hr i ostali.

Ekskluzivni partneri s Televizijom VOX i Novim Radiom

ZadarSport nedavno je također započeo medijsko partnerstvo s lokalnom TV kućom – Televizijom VOX te tako sve sportske priloge, najave, reportaže te ostale video sadržaje košarkaških, odbojkaških, nogometnih i ostalih sportova koje ste možda propustili na televiziji VOX od sada možete u bilo koje vrijeme pronaći na našem Video portalu.

Ponosni smo i na našeg jedinog radijskog medijskog partnera – Novi Radio. Za istaknuti je i kako su prvi kolumnisti ZadarSporta bili tadašnji generalni direktor KK Zadar Giuseppe Giergia te sportski direktor NK Zadar prof. Josip Bepo Bajlo.

Iako se ne volimo previše hvaliti, ne možemo pobjeći od činjenica kako smo upravo mi ekskluzivni Internet portal i to u pravom smislu te riječi, a to najbolje potvrđuju činjenice i objavljeni članci, pa vam tako donosimo samo neke od priča koje smo upravo mi objavili prvi i ekskluzivno:

Intervju: Desmon Farmer (2)

Intervju: Desmon Farmer (1)

EKSKLUZIVNO: Giuseppe Giergia razriješen dužnosti generalnog direktora, novi kandidati Emilio Kovačić i Stojko Vranković!

Ekskluzivno: Stipčević radi frakture lijeve ruke propušta utakmicu s Cibonom

Intervju: Kristijan Magaš (2)

Intervju: Kristijan Magaš (1)

Jere Macura ekskluzivno za ZadarSport: "Mogu samo dragom Bogu zahvaliti što sam ostao živ"

Ekskluzivno: Bracey Wright potpisao za Aris!

Ekskluzivno: Pregovara se sa ponajboljim igračem Jouventuta ove sezone, Braceyem Wrightom

Ekskluzivno: John Lucas III u kombinacijama za novog razigravača Zadra

Ekskluzivno: Stipčević potpisao novi dvogodišnji ugovor sa Zadrom i odbio milijunsku ponudu Grka

Romel Beck ekskluzivno za ZadarSport: "Htio sam progutati svoj ponos i ispričati se, ali Aco je to odbio"

Kristijan Magaš ekskluzivno za ZadarSport: "Aco ostaje, Beck je prošlost"

Romel Beck ekskluzivno iz Francuske za ZadarSport: "Želim igrati za Zadar!" - Aco: "Ne prihvaćam ispriku Becka"

Ekskluzivno: Vandali provalili na Stanove i ostavili poruku: "Igrajte ili ajte u polje"

Magaš ekskluzivno za ZadarSport: "Nema svečanog otvaranja nove dvorane. Nismo uspjeli pronaći protivnika"

Pavle Kostov ekskluzivno za ZadarSport: "Odmah smo se odlučili Dancima dati brod. Nismo niti sekunde dvojili!"

Ekskluzivne fotografije: Na Stanovima uspješno postavljena prva dva reflektora!

EKSKLUZIVNO: Malik Dixon potpisao za Zadar!

Ekskluzivno: Lalić potpisao za Charleroi!

Lalić ekskluzivno za Zadarsport: "Definitivno odlazim iz Zadra!"

Ekskluzivno: Brewer potpisao za Rigu!

Brewer ekskluzivno za Zadarsport: "Odlazim iz Zadra!"

Ekskluzivno: Službene web stranice NK Zadra su online!"

Magaš ekskluzivno za Zadarsport: "Aco ostaje!"

Zadarsport ekskluzivno doznaje: Pavle Marčinković dobio bocom po glavi u zagrebačkom kafiću 'Papagaj'

Ekskluzivno iz Australije Kostov i Cupać komentiraju veliki uspjeh

Prvi TV streaming u povijesti interneta u Zadru

Bitno je i za spomenuti kako je ZadarSport prvi i jedini Internet portal u Zadru, ali i šire koji je prenosio video streaming neke košarkaške (ili bilo koje druge) utakmice. Prvi live video streaming kojega smo prenosili bio je lani (19.prosinca 2007) kada su u tadašnjem ULEB Cupu igrali PGE Turow Zgorzelec - KK Zadar 77-72 (63-63).

Prvi live chat u povijesti interneta u Zadru

I ovdje smo "pioniri" :-). ZadarSport prvi je i trenutno jedini internet portal na ovim prostorima koji je organizirao chat uživo! Naš prvi gost na chatu bio je igrač Zadra Juby Johnson koji je sat i pol vremena odgovarao na pitanja svojih obožavatelja! Juby je nakon chata kazao kako mu je bila iznimna čast sudjelovati na ZadarSportovom live chatu, i nama je!

Ponude za otkup portala i sve češći hackerski napadi na Portal i Forum

U proteklih 12 mjeseci na adresu ZadarSporta stiglo je i nekoliko konkretnih ponuda, no, do sada nismo pristali na niti jednu od njih, iako smo sve (Portal, Forum i Video portal) mogli prodati za poprilično lijepu svotu novca. Ovdje također valja naglasiti kako je ZadarSport u nekoliko navrata bio hackiran te je na neko vrijeme (najjači hackerski napad trajao je nepuna dva dana) posjetiteljima i čitateljima bio nedostupan.

Informaciju o zadnjem, najozbiljnijem i najjačem napadu na ZadarSport prenijeli su mnogi Internet portali, a o njima ste mogli čuti i na nekolicini zadarskih radio postaja. Zanimljivo je također kako ovu informaciju nije prenijela jedna zadarska dnevna novina iako smo se s novinarkom te iste novine sve dogovorili, a nama je obećano kako će priopćenje završiti u "sutrašnjem" tiskanom izdanju. To se na kraju, iz nama nepoznatih razloga nije dogodilo.

Vijest o ovom incidentu prenijeli su Slobodna Dalmacija i Večernji list, a istu je prenijela i zadarska dnevna novina VOX Glas Zadra. U međuvremenu poboljšana je zaštita na serveru ZadarSporta, a bilo je i nekoliko bezuspješnih pokušaja napada na portal i glavnu bazu podataka. Sve je na sreću ostalo na pokušajima.

Još jednom, hvala vam na svemu. Hvala vam što nas posjećujete i što čitate naš Internet portal. Hvala vam što sudjelujete u raspravama na našem i vašem forumu, hvala vam što nas podržavate, hvala vam na svemu.

U nadi da ćemo i dalje blisko surađivati 'kako Bog zapovida', sve najbolje želi vam urednik ZadarSporta Hrvoje Bajlo!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.