FOTO - I službeno otvoren bazen na Višnjiku
Piše: 057info.hr | Objavljeno 14.5.2009 u 23:20.
ZDNews.hr

Otvaranje bazena na Višnjiku Foto: Hrvoje Bajlo


Duh Kolovara ostaje

Jedan od mnogih koji su ljeta proveli u kantunu bazena na Kolovarama Edvin Šimunov kazao je kako taj duh pred novim dosignućima neće iščeznuti. -Ljeta naša ostaju na Bazenu, a na jesen i kroz zimu preslit ćemo na Višnjik, najavio je Edvin Šimunov u ime ekipe s bazena Kolovare.
Zadrani su pola stoljeća nakon izgradnje otvorenog bazena na Kolovarama dobili zatvoreni bazen na Višnjiku, a Zadar više nije jedini veliki grad u Hrvatskoj bez zatvorenog plivališta.

Tu je činjenicu istaknuo ministar Božidar Kalmeta koji je otvorio bazen i koji je kao tadašnji zadarski gradonačelnik zaslužan što se taj projekt kojeg su iščekivale generacije Zadrana u četvrtak navečer pretvoren u predivnu večer plavetnila.

Uz ekipu s bazena na Kolovarama, mlade plivače i vaterpoliste te mnoštvo poznatih Zadrana na svečanosti je bila "vodena" krema Hrvatske.

Bazen će postati novi dom Zadrana, izrekao je u svom posljednjem javnom istupu gradonačelnik Živko Kolega zahvaljujući i autoru tog reprezentativnog, ali ugodnog zdanja arhitekti Nikoli Bašiću koji je primao čestitke sa svih strana.

Puno gledalište Zadrana koji su vezani uz more i vodene sportove uživalo je u sjajnom programu u kojem su pjevali Đani Maršan, klapa Arbanasi, a posebna atrakcija bila su Tri tenora sa skakaonice: Mimi Zadarski, Valter Šarović i Dragi Veselić. Nakon sjajne izvedbe opernih arija, tenori su se osvježili skokom u bazen uz pomoć malo većih pojaseva za spašavanja, obzirom na njihove volumene i nazdravili šampanjcem svim uzvanicima.

Iako se očekivalo i da ministar Kalmeta zapliva, on je ovaj put zapjevao u duetu s Đanijem Maršanom „Doći ću na Dugi otok". Kalmeta je to uradio estradno, iako mu je cijelo vrijeme mikrofon bio sumnjiv.

Sportski dio programa bio je veličanstven. Od sihroniziranih plivačica iz Zagreba, preko vrsnih zadarskih skakača i skakačica, do plivača i vaterpolista.
U štafeti su plivali Zadrani i poznati gosti: Dubravko Šimenc, Milivoj Bebić, Marko Strahinja, Tomislav Karlo, Deni Lušić, Perica Bukić, Željko Olujić.

Izbornik Ratko Rudić, koji je dio života proveo u Zadru bacio je rukavicu Dudi i Bebi (Bebić i Šimenc, op.a), i pobjeda je pripala ekipi Dubravka Šimenca. U društvu poznatih plivali su Vice Profaca, Dino Bailo, Šime Perić, Svetko Perković, Ira Jovančević itd.

Večer je završila simbolični vaterpolo susretom ekipe bazena Kolovare i Višnjika. Ovaj put je rukavicu izazova izborniku Rudiću bacio Edo Fantela, trener koji je VK Zadar doveo do ulaska u prvu ligu u kojoj Zadrani nisu mogli igrati, baš zato jer nisu imali zatvoreni bazen.

Preko 50 fotografija s otvorenja bazena na Višnjiku možete pogledati ovdje!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.